64

Professions de Comerç i màrqueting

Filtrar
Els fixadors de cartells enganxen cartells publicitaris a tanques publicitàries. Enfilats en una escala, retiren els cartells antics i en col·loquen de nous, secció a secció.
Els organitzadors d'entitat benèfica tenen un paper directiu en la gestió d'entitats benèfiques o organitzacions de voluntariat. Entre altres tasques, s'encarreguen de la coordinació de voluntaris, de posar en marxa activitats de recaptació de fons, de qüestions de relacions públiques o de portar la...
Els acomodadors fan una sèrie de funcions a cines i teatres. Tallen les entrades, acompanyen la gent al seu seient i venen programes i refrescos. De vegades la seva feina inclou netejar.
Els taquígrafs de tribunal treballen als tribunals realitzant la transcripció literal de les audiències. Anoten les declaracions dels testimonis, els al·legats, les conclusions del jutge, el veredicte i tota imposició de pena posterior.
Els uixers treballen als tribunals per ajudar que tot funcioni bé. Abans que comenci un cas o una vista, preparen la sala i disposen els seients. Comproven que tothom hagi arribat, criden als testimonis i acusats perquè pugin a les estrades, i ajuden els declarants a prestar jurament abans de testif...
Els cobradors de deutes, o cobradors de morosos, són empleats per particulars o companyies als quals es deuen diners. Estableixen contacte per correu o per telèfon o visiten el deutor a casa seva. Ofereixen assessorament i suggereixen formes de pagar el que es deu. Com a darrer recurs, de vegades ha...
Els directors de màrqueting directe gestionen departaments que entren en contacte directe amb clients i amb clients potencials. Utilitzen mètodes com ara publicitat per correu i el telèfon, i canals, sistemes i mitjans digitals, com correu electrònic i telèfon mòbil, en nom de la seva empresa o dels...
Els gerents de tintoreria o bugaderia supervisen els empleats que porten a terme les operacions de neteja. També poden exercir funcions de gestió en una tintoreria o bugaderia.
Els treballadors de sales de jocs recreatius supervisen l'ús de les màquines recreatives. També tenen cura de la seguretat dels clients i d'aturar tota conducta inapropiada. Aquesta feina comporta manejar diners.
Els entrevistadors d'estudis de mercat recopilen fets i opinions a través d'entrevistes al públic o als membres d'una empresa. Acostumen a seguir un format establert i registren les respostes en un qüestionari. L'entrevista es pot fer cara a cara al carrer o al domicili dels entrevistats o bé per te...
Els revisors de comptadors efectuen la lectura de comptadors d'electricitat, gas o aigua a habitatges i oficines. Així mateix, s'encarreguen d'informar sobre l'existència de comptadors defectuosos o que s'han fet malbé.
A les benzineres autoservei, els empleats cobren, mantenen en condicions l'esplanada de l'estació i despatxen a la botiga. En algunes benzineres petites, els empleats posen la gasolina en el vehicle dels clients.
Els escombriaires retiren les escombraries domèstiques i recullen els residus industrials i comercials. Generalment treballen com a part d' un equip en un camió d'escombraries, recollint les escombraries i descarregant-les en un punt.
Els demostradors comercials detallistes promocionen i venen un producte en particular, generalment dins (o a les portes) d'un supermercat o botiga al detall. Animen el públic a provar un producte alimentari i realitzen demostracions de com funciona un aparell, per exemple.
Els directors o caps de vendes són responsables de liderar i administrar a un equip de venedors amb l'objectiu de maximitzar les vendes i els ingressos de l'empresa. Aquests professionals estableixen amb el director comercial els objectius de venda i les estratègies per a aconseguir-los. Entre les s...
Els assessors fiscals presten assessorament sobre qüestions fiscals a empreses i particulars. Examinen la situació econòmica del client, calculen el nivell d'impostos que li corresponen i busquen vies legals per reduir la seva factura tributària. Preparen les declaracions de la renda i entren en con...
Els venedors telefònics fan trucades telefòniques per tractar de vendre béns o serveis a empreses o individus. Generalment, han de realitzar un cert nombre de trucades diàries, sovint fent el seguiment dels clients als quals s'han enviat fullets o publicitat.
Els operaris de tintoreria carreguen màquines de grans dimensions amb roba i fil i controlen el procés de tenyiment mitjançant tints i productes químics. Aquesta feina pot resultar pesada i de vegades cal treballar amb calor i humitat.
Els comerciants detallistes decideixen quins productes han de tenir en estoc les botigues i supermercats. S'asseguren que hi hagi en estoc i exposades la varietat i quantitat adequades de productes, a fi de preveure la demanda, satisfer les necessitats dels clients i maximitzar els beneficis.
Els auxiliars d'informació d'aeroport anuncien vols per a passatgers, atenen consultes i indiquen a les persones com arribar a un lloc determinat dins de la terminal.