27

Professions d'Hoteleria, turisme i oci

Filtrar
Els empleats de centres d'informació turística ajuden el públic proporcionant-li informació i llibres, fullets i revistes relacionats amb la zona en la qual es troben. Aquesta feina pot incloure reservar allotjament, organitzar exposicions i vendre material de la zona com ara mapes i records.
El pastisser elabora postres i altres dolços en obradors i establiments de restauració.
Els directors d'hotel són responsables de la planificació, les finances i l'organització d'un hotel, motel o establiment similar. S'han d'assegurar que tot funciona correctament perquè els hostes gaudeixen de la seva estada.
Els encarregats de guarda-roba o de consigna són responsables de custodiar abrics o objectes personals en un guarda-roba o consigna. També es poden encarregar de cobrar per aquest servei.
Els forners preparen, fornegen i elaboren els acabats del pa, pastissos, coques i altres productes de pastisseria. Els forners de panificadores industrials controlen les màquines que permeten fer una producció a gran escala. La feina de forner artesanal és més manual i sovint inclou una gamma més àm...
Els mossos d'hotel ajuden els hostes amb l'equipatge i els acompanyen a la seva habitació. També poden realitzar encàrrecs i resoldre peticions dels hostes. Alguns treballen de nit i són responsables dels que acaben d'arribar i de la seguretat.
Un sommelier és un expert en vins capacitat i ben preparat que treballa a restaurants i vinateries. Participa en tots els aspectes del servei de vins, des de l'assessorament dels clients per escollir els vins que mariden més bé amb el seu menjar fins a la compra i l'emmagatzemament de vins i la real...
Els assistents del servei d'habitacions d'hotel preparen les habitacions dels hostes i s'asseguren que compleixen amb els estàndards requerits. Les seves responsabilitats inclouen fer els llits, netejar les habitacions i col·locar la roba de llit, les tovalloles i els articles de tocador.
Els tècnics cervesers s'encarreguen de totes les etapes del procés de producció de cervesa. A les fàbriques grans, es poden especialitzar en una àrea de producció. En canvi, a fàbriques de cervesa petit¡es, sovint han de supervisar tots els aspectes de la producció.
Els operadors comercials de transport públic s'encarreguen de vendre bitllets i targetes d'abonament i atendre les consultes dels passatgers sobre horaris de sortida, tarifes, rutes o enllaços de les xarxes d'autobús, metre o tren, entre altres mitjans de transport. Els operadors que treballen en gr...
Els dinamitzadors socioculturals i turístics són especialistes en l'organització, dinamització i avaluació de projectes d'intervenció social, cultural i turística, orientats a promoure l'autonomia i la participació activa de les persones i col·lectius. Generen espais de convivència i de foment de va...
Els xefs o cuiners supervisen la preparació i cocció d'aliments i menjars per a empreses, hotels, restaurants, menjadors i hospitals. En els restaurants grans, els xefs estan organitzats en equips amb diferents responsabilitats.
Els ajudants de cuina col·laboren amb els xefs o cuiners en la preparació dels aliments. Entre les seves funcions principals destaca el manteniment de la higiene i l'ordre de la cuina i els estris.
El guia turístic o la guia turística és l'especialista a organitzar, coordinar i reservar rutes, tours o viatges i mostrar llocs d'interès, ciutats o regions a grups de turistes. Els guies turístics poden dissenyar, planificar i configurar paquets de viatge, rutes turístiques o tours. També comuniqu...
Els directors de restaurant o d'empresa de càtering dirigeixen empreses o serveis de càtering. Treballen a restaurants, menjadors escolars o d'empreses, cafès i restaurants de menjar ràpid. Generalment treballen en un únic lloc, però els que treballen per a empreses de càtering o grans empreses pode...
Els acompanyants turístics acompanyen els turistes durant les seves vacances en representació d'una empresa de viatges. El treball consisteix a gestionar qualsevol problema que pugui sorgir durant les vacances i, de vegades, a organitzar excursions. En general, es requereix parlar un idioma estrange...
Els caps i les caps de recepció són els professionals encarregats de supervisar totes les operacions que es duen a terme a la recepció, en especial d'hotels o allotjaments turístics, i gestionar el personal que treballa en aquest departament. Poden treballar en la recepció de tot tipus d'empreses, c...
Els recepcionistes i les recepcionistes d'hotel són els professionals encarregats de rebre i atendre els hostes d'un hotel. Les responsabilitats d'aquest professional poden variar segons la mida i tipus d'hotel. Solen donar la benvinguda als clients, realitzen el check-in i check-out dels hostes, at...
Un empleat o una empleada d'una agència de viatges és una persona especialitzada a assessorar clients sobre ofertes i paquets turístics de viatges. Aquests professionals també són coneguts amb el nom d'agents de viatges i part de la seva feina consisteix a escoltar de forma activa les peticions i de...
Un agent o una agent de reserves és una persona especialitzada en gestionar les compres o sol·licituds de serveis en hotels, aerolínies o empreses de serveis turístics. Aquests professionals proporcionen informació sobre diferents serveis turístics, resolen dubtes i consultes dels clients, exploren ...