Trobeu el vostre curs ideal
9%
Què vols estudiar?

Què és un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses?

El treballador de la conservació de fruites i hortalisses manipula fruites i hortalisses i realitza treballs de congelació d'aliments, elaboració de concentrats i sucs, elaboració de conserves vegetals i envàs de productes alimentaris.

Funcions d'un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses

El treballador de la conservació de fruites i hortalisses és un professional que treballa en el sector de les indústries alimentàries, com a manipulador, operari, envasador, encaixador o peó.

Aquests professionals tallen i netegen fruites i verdures, preparen sucs, empaqueten en boses, encaixen i envasen les fruites, tallen i empaqueten en la cadena de fred els aliments congelats, etiqueten, controlen la qualitat, controlen comandes, estocs, planifiquen i verifiquen els diferents productes alimentaris que es produeixin en la planta en la qual treballin.

Algunes de les tasques que pot desenvolupar aquest professional són:
 
  • Extreure suc de diverses fruites.
  • Extreure oli de les llavors oleaginoses, de les nous o de certes fruites.
  • Coure, salar o deshidratar fruites, llegums, verdures o altres aliments.
  • Barrejar i afegir ingredients com a pectina, sucre, espècies i vinagre per ajudar a la conservació i millorar la textura, l'aspecte i el sabor.
  • Regular els equips i sistemes de producció en funció dels requeriments del procés productiu.
  • Aprovisionar i emmagatzemar matèries primeres i auxiliars segons les característiques de cada producte.
  • Aplicar tractaments de conservació segons els requeriments de cada producte.
  • Envasar, etiquetar i embalar els productes elaborats.


Altres tasques que han de dur a terme els treballadors de la conservació de fruites i hortalisses són el manteniment bàsic de les instal·lacions i neteja de les zones de treball.

A més de les competències pròpies per poder exercir correctament la professió, es valora l'estar en possessió del carnet de manipulador d'aliments, i en alguns casos, el carnet de carretó elevador.

Aquests professionals treballen en petites, mitjanes o grans empreses del sector alimentari.

Perfil professional d'un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses

Per ser treballador de la conservació de fruites i hortalisses és necessari:
 
  • Capacitat per treballar en equip.
  • Autonomia i dinamisme.
  • Responsabilitat.
  • Actitud positiva davant el treball.
  • Capacitat per realitzar tasques repetitives.
  • Atenció al detall.

Competències i habilitats d'un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses

  • Actiu.
  • Certificat de manipulació i higiene dels aliments.
  • Curós.
  • Pesa, mesura i barreja els aliments.
  • Treballa per a una empresa de preparació d'aliments.