Trobeu el vostre curs ideal
9%
Què és un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses?
El treballador de la conservació de fruites i hortalisses manipula fruites i hortalisses i realitza treballs de congelació d'aliments, elaboració de concentrats i sucs, elaboració de conserves vegetals i envàs de productes alimentaris.
Funcions d'un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses
El treballador de la conservació de fruites i hortalisses és un professional que treballa en el sector de les indústries alimentàries, com a manipulador, operari, envasador, encaixador o peó.
Aquests professionals tallen i netegen fruites i verdures, preparen sucs, empaqueten en boses, encaixen i envasen les fruites, tallen i empaqueten en la cadena de fred els aliments congelats, etiqueten, controlen la qualitat, controlen comandes, estocs, planifiquen i verifiquen els diferents productes alimentaris que es produeixin en la planta en la qual treballin.
Algunes de les tasques que pot desenvolupar aquest professional són:
Altres tasques que han de dur a terme els treballadors de la conservació de fruites i hortalisses són el manteniment bàsic de les instal·lacions i neteja de les zones de treball.
A més de les competències pròpies per poder exercir correctament la professió, es valora l'estar en possessió del carnet de manipulador d'aliments, i en alguns casos, el carnet de carretó elevador.
Aquests professionals treballen en petites, mitjanes o grans empreses del sector alimentari.
Aquests professionals tallen i netegen fruites i verdures, preparen sucs, empaqueten en boses, encaixen i envasen les fruites, tallen i empaqueten en la cadena de fred els aliments congelats, etiqueten, controlen la qualitat, controlen comandes, estocs, planifiquen i verifiquen els diferents productes alimentaris que es produeixin en la planta en la qual treballin.
Algunes de les tasques que pot desenvolupar aquest professional són:
- Extreure suc de diverses fruites.
- Extreure oli de les llavors oleaginoses, de les nous o de certes fruites.
- Coure, salar o deshidratar fruites, llegums, verdures o altres aliments.
- Barrejar i afegir ingredients com a pectina, sucre, espècies i vinagre per ajudar a la conservació i millorar la textura, l'aspecte i el sabor.
- Regular els equips i sistemes de producció en funció dels requeriments del procés productiu.
- Aprovisionar i emmagatzemar matèries primeres i auxiliars segons les característiques de cada producte.
- Aplicar tractaments de conservació segons els requeriments de cada producte.
- Envasar, etiquetar i embalar els productes elaborats.
Altres tasques que han de dur a terme els treballadors de la conservació de fruites i hortalisses són el manteniment bàsic de les instal·lacions i neteja de les zones de treball.
A més de les competències pròpies per poder exercir correctament la professió, es valora l'estar en possessió del carnet de manipulador d'aliments, i en alguns casos, el carnet de carretó elevador.
Aquests professionals treballen en petites, mitjanes o grans empreses del sector alimentari.
Perfil professional d'un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses
Per ser treballador de la conservació de fruites i hortalisses és necessari:
- Capacitat per treballar en equip.
- Autonomia i dinamisme.
- Responsabilitat.
- Actitud positiva davant el treball.
- Capacitat per realitzar tasques repetitives.
- Atenció al detall.
Competències i habilitats d'un Treballador de la conservació de fruites i hortalisses
- Actiu.
- Certificat de manipulació i higiene dels aliments.
- Curós.
- Pesa, mesura i barreja els aliments.
- Treballa per a una empresa de preparació d'aliments.