Trobeu el vostre curs ideal
9%
Què és un Carnisser majorista?
Els carnissers majoristes tallen, emmagatzemen i envasen la carn. Generalment, no tenen contacte amb els compradors directes, sinó que subministren als carnissers detallistes, supermercats, hotels i restaurants.
Funcions d'un Carnisser majorista
A les carnisseries majoristes, es talla i s'envasa la carn en paquets per vendre'ls als carnissers detallistes i a establiments de restauració, com ara restaurants, supermercats, hospitals, escoles i hotels. També poden exportar la carn a clients a l'estranger.
La carn de xai, de vedella i de porc es talla en diferents mides i després s'envasa amb cura en caixes i es refrigera o congela fins al moment de vendre-la. Les porcions s'han de tallar i pesar amb precisió perquè totes siguin exactament de la mida corresponent.
Els carnissers majoristes fan servir equips mecanitzats, com ara guillotines, per tallar carn (congelada) i per afilar els ganivets de carnisseria. Aquestes eines s'han d'utilitzar amb cura per evitar accidents.
Els carnissers majoristes són responsables de la neteja de les eines i l'àrea de treball. Les han de mantenir en condicions higièniques en tot moment, cosa que implica que el carnisser s'hagi de rentar les mans cada vegada que canvia de tasca.
La carn es conserva en cambres frigorífiques abans de ser lliurada. Els carnissers han de controlar la temperatura d'aquestes cambres frigorífiques i comprovar que funcionen correctament per assegurar-se que es compleix amb els requisits legals.
Els carnissers porten roba de protecció, que inclou gorra, guants i un uniforme d'aïllament quan treballen a les cambres frigorífiques.
La carn de xai, de vedella i de porc es talla en diferents mides i després s'envasa amb cura en caixes i es refrigera o congela fins al moment de vendre-la. Les porcions s'han de tallar i pesar amb precisió perquè totes siguin exactament de la mida corresponent.
Els carnissers majoristes fan servir equips mecanitzats, com ara guillotines, per tallar carn (congelada) i per afilar els ganivets de carnisseria. Aquestes eines s'han d'utilitzar amb cura per evitar accidents.
Els carnissers majoristes són responsables de la neteja de les eines i l'àrea de treball. Les han de mantenir en condicions higièniques en tot moment, cosa que implica que el carnisser s'hagi de rentar les mans cada vegada que canvia de tasca.
La carn es conserva en cambres frigorífiques abans de ser lliurada. Els carnissers han de controlar la temperatura d'aquestes cambres frigorífiques i comprovar que funcionen correctament per assegurar-se que es compleix amb els requisits legals.
Els carnissers porten roba de protecció, que inclou gorra, guants i un uniforme d'aïllament quan treballen a les cambres frigorífiques.
Perfil professional d'un Carnisser majorista
El treball de carnisser majorista requereix el següent:
- Mantenir una higiene personal estricta.
- Sentir-se còmode manipulant carn crua, teixits animals i altres productes carnis.
- Suportar el fred de les cambres frigorífiques.
- Tenir molta precisió, per exemple, per tallar múltiples porcions d'una mida o pes determinat.
- Aixecar objectes pesants.
- Tenir unes mans fortes per treballar amb les eines de tall i altra maquinària.
- Tenir sentit comú i ser conscient dels procediments de seguretat.
- Tenir habilitats numèriques per pesar la carn i controlar la temperatura de les cambres, per exemple.
Competències i habilitats d'un Carnisser majorista
- Capaç d'aixecar i carregar objectes pesants.
- Capaç de manipular carn crua, teixits animals i productes carnis.
- Capaç de prestar atenció al detall.
- Capaç de seguir mètodes de seguretat.
- Capaç de seguir normativa en matèria de salut i seguretat.
- Capaç de treballar en ambients freds.
- Habilitat per als números.
- Habilitats pràctiques.
- Manté les eines i la zona de treball netes.
- Molt meticulós amb la seva higiene personal.
- No pateix al·lèrgies de la pell.
- Pols ferm.
- Respecta unes conductes higièniques a la feina, incloent rentar-se les mans.
- Sentit comú.
- Supervisa la temperatura de càmeres frigorífiques.
- Talla i pesa porcions de carn amb precisió a fi que tinguin la mida adient.
- Talla, emmagatzema i empaqueta carn.
- Utilitza serres de banda i gabinets esmolats.