El lliurament de Premis més creatiu
El lliurament dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional es va celebrar el dilluns 18 de novembre en el Jove Teatre Regina de Barcelona. A l'acte van acudir gairebé 200 persones interessades en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional, l'educació, la formació i el treball. Entre les autoritats presents, va destacar la presència del conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, qui va realitzar l'acte de clausura de l'esdeveniment.
Entre les novetats d'aquesta edició, cal esmentar l'espectacle Tinc un paper, realitzat pel compositor Marc Parrot i la pintora Eva Armisén, molt en sintonia amb la seu triada per al lliurament dels Premis Educaweb. No en va, els artistes van explicar a través de la música i la pintura professions vinculades a les arts escèniques d'una manera lúdica i tenint en compte la perspectiva de gènere.
Els membres de jurat també van destacar la gran qualitat i diversitat de projectes presentats, la qual cosa suposa alhora una gran notícia i un repte a l'hora de triar als guanyadors i guanyadores.
La directora d'Educaweb, Monserrat Oliveras Bagués, va posar el to reivindicatiu de l'acte, en mostrar algunes evidències que al seu judici legitimen seguir les recomanacions europees i declarar l'orientació com un bé públic d'accés universal. Falta, per tant, "la decisió política per posar a l'agenda l'orientació acadèmica i professional i prioritzar-la com a repte de país".
Oliveras també va realitzar algunes recomanacions que figuren "per primera vegada" en el capítol sobre orientació de l'Anuari 2018 de la Fundació Jaume Bofill, encarregat a DEP Institut i realitzat per Sílvia Amblàs, Josep Lluís Segú i la mateixa Montserrat Oliveras.
A continuació s'exposen els premiats i mencionats dels Premis Educaweb 2019.
Categoria Institucions, organitzacions i centres educatius
Guanyador: Centre d'Educació de Persones Adultes Paulo Freire
Projecte: OrientAdultos
Destinataris: adults
Origen: Fuenlabrada (Madrid)
Categoria Professionals
Guanyadora: María José Punter Pascual, professora de Formació i Orientació Laboral a l'IES Federica Montseny
Projecte: Ajuda'm i t'hauré ajudat
Destinataris: estudiants de 1r i 2n dels cicles de formació professional de grau superior
Origen: Burjassot (València)
Categoria Menors de 35 anys amb projectes no aplicats
Guanyadores: Karina Cantero, Cristina Fernández, Paula García, Mar Gallardo i Laia Soria.
Projecte: M'escolto, em miro, em conec i m'estimo
Destinataris: estudiants de 3 a 6 anys
Origen: Barcelona (Catalunya)
Categoria Empreses
Guanyador: Schneider Electric
Projecte: Let's Go Engineering
Destinataris: estudiants de 5è i 6è de Primària
Origen: Catalunya
Menció Ciutat Orientadora
Terrassa (Catalunya).
Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca aplicada en educació, formació i treball
La qualitat de l'ensenyament superior d'Andorra i els objectius de desenvolupament sostenible: una proposta d'estàndard i directrius d'avaluació, coordinat per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra i el grup de recerca Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona
L'orientador del CEPA Paulo Freire, Sergio Sánchez, recull el Premi Institucions de mà de Laura Pararols, directora dels salons Ensenyament i Futura de Fira de Barcelona.
María José Punter Pascual (esq.), guanyadora del Premi Professionals, rep la medalla per part de Teresa Triadú, membre de la junta del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.
Silvia Soler, directora de Màrqueting de la Universitat Oberta de Catalunya, va lliurar el premi a les guanyadores en la categoria Menors de 35 anys amb projectes no aplicats.
Rosa Gaetjens, Ignasi Pedrell i Jordi Zamacois van rebre el guardó per part de Marc de Semir, director de Comunicació de la Fundació Bertelsmann.
La regidora d'Educació, Teresa Ciurana i Satlari, va recollir la Menció Ciutat Orientadora atorgada a l'Ajuntament de Terrassa. Va lliurar el guardó el diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega López.