Trobeu el vostre curs ideal
9%
Què vols estudiar?

Fabricació Mecànica: una FP amb sous alts i estabilitat laboral

Notícia

La majoria dels titulats d'aquesta família professional tenen contractes indefinits i salaris de més de 1.800 euros

  • 30/10/2024
  • Temps de lectura 5 mins

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Els estudis de Formació Professional (FP) de la família Fabricació Mecànica són una opció atractiva per a les persones que busquen professionalitzar-se en un sector que ofereix alta ocupabilitat i salaris per sobre de la mitjana, afirma l'informe La formación profesional en el sector de la industria, elaborat per Observatorio de la Formación Profesional de CaixaBank Dualiza, en col·laboració amb Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad.

Vols saber quant guanyen els titulats de l'FP de Fabricació Mecànica? Quins tipus de contractes tenen? En quin sector són més demandats? Esbrina-ho a continuació!

técnico mecanizado











La major part dels titulats de Fabricació Mecànica té contracte indefinit. Imatge: Freepik.

La majoria dels titulats de Fabricació Mecànica té contracte indefinit

L'FP de Fabricació Mecànica es caracteritza per la seva estabilitat laboral: 7 de cada 10 (68%) titulats de cicles formatius de grau superior d'aquesta família treballa com a assalariat amb contracte indefinit, segons l'informe. Només el 24% d'ells té un contracte temporal.

"La situació laboral dins de la família professional de Fabricació Mecànica destaca per la seva alta contractació permanent, al voltant de 10 punts percentuals per sobre de la mitjana", assenyala l'estudi en comparar aquestes xifres amb les de les altres 25 famílies d'FP.

A més a més, aquestes condicions laborals més favorables es mantenen també per als titulats de cicles formatius de grau mitjà: el 62% d'ells gaudeix d'un contracte indefinit, enfront del 31% que té un contracte temporal. 


7 de cada 10 titulats de Fabricació Mecànica guanyen més de 1.800 euros

L'FP de Fabricació Mecànica també es caracteritza pels seus salaris alts, la qual cosa la converteix en una opció atractiva per a aquells que busquen una remuneració competitiva.

I és que 7 de cada 10 titulats (el 70% dels de grau mitjà i el 73% dels de grau superior) d'aquesta família guanyen més de 1.800 euros bruts mensuals (salari mitjà, segons la base de cotització a la seguretat social)." Aquest percentatge és considerablement superior al de la mitjana del conjunt de les famílies professionals: 30,1 punts per sobre en el grau mitjà, i 35,4 punts més en grau superior", explica l'informe.

D'altra banda, el 16% dels titulats de grau mitjà i el 14% dels de grau superior de l'FP de Fabricació Mecànica, perceben un sou al voltant de 1.400 euros bruts mensuals.

 
soldador











Es generaran noves oportunitat laborals per titulats d'FP de Fabricació Mecànica pel relleu generacional. Imatge: Freepik.

Perspectives de futur per a l'FP de Fabricació Mecànica

El sector industrial és el que empra la majoria dels titulats de Fabricació Mecànica, segons l'estudi.

A més a més, la indústria espanyola continuarà sent una font d'ocupació per als titulats d'FP, ja que generarà més de 2 milions d'oportunitats laborals fins al 2035, de les quals 757.000 es cobriran amb aquests professionals.

En particular, els titulats de Fabricació Mecànica es beneficiaran d'aquesta demanda per la necessitat de reemplaçament dels treballadors que es jubilaran en els propers anys, la qual cosa representarà el 72% de les vacants en l'àmbit industrial.

Catalunya, la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid són les comunitats autònomes que més oportunitats d'ocupació s'espera que generin en aquest sector.

Sabies que...?

  • Menys del 5% dels titulats de cicles d'FP de la família Fabricació Mecànica treballa per compte propi.
     
  • La indústria és un sector altament masculinitzat: 7 de cada 10 professionals en el sector són homes.

Fitxa tècnica

L'informe La formación profesional en el sector de la industria, forma part dels anàlisis sectorials que realitza l'Observatorio de la FP de CaixaBank Dualiza, en col·laboració amb Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad.

Cada estudi està dedicat a un sector econòmic en particular amb l'objectiu de facilitar-ne una visió global i analitzar les oportunitats d'ocupació i les perspectives de futur que es preveuen per a l'economia en general i per als titulats d'FP en particular.  

Per a la seva elaboració, l'Observatorio recull dades quantitatives de fonts estadístiques públiques i privades. Compta amb 370 indicadors únics i més de 2.000 indicadors combinats.
Noelia Carmona Núñez Redactora
Sóc periodista, redactora i editora de continguts a Educaweb, on també gestiono les xarxes socials corporatives.

Vaig estudiar el Grau en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Menció en Periodisme Especialitzat en Cultura i Societat. Treballo a Educaweb amb la il·lusió d'informar les persones perquè prenguin decisions sobre el seu futur acadèmic i professional a través de les nostres publicacions sobre formació, educació i treball.
Deixa el teu comentari