Trobeu el vostre curs ideal
9%
Què vols estudiar?

Quina carrera triar després de l'EvAU? Educació i Pedagogia, líders en les ofertes de feina

Notícia

La majoria dels llocs de feina en què es demana titulació universitària són a Madrid, Catalunya, Andalusia i País Basc

  • 12/06/2024
  • Temps de lectura 5 mins

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Aquesta setmana ha començat l'EvAU (Avaluació del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat) per a la majoria de l'alumnat a Espanya. Després d'aquests dies d'exàmens, els nois i noies hauran de triar quin grau universitari estudiaran en el curs vinent.

Un dels factors a tenir en compte en escollir carrera són les sortides laborals i l'ocupabilitat que ofereixen les diferents titulacions. I és que 3 de cada 10 ofertes d'ocupació publicades han requerit de titulats universitaris el 2023, segons l'informe Infoempleo Adecco 2023: Oferta y demanda de empleo en España, elaborat pel portal de treball Infoempleo i la consultora LHH Recruitment Solutions.

En concret, els estudis de l'àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques són els que acaparen la major part de les ofertes de feina a Espanya: el 46% dels llocs que exigeixen aquest nivell formatiu demanen graduats d'aquesta branca de coneixement.

El segueixen de lluny, els egressats de Ciències de la Salut (27%), i els titulats en Enginyeries i Arquitectura (24%).

I dins d'aquests àmbits, quines són les carreres més sol·licitades en les ofertes de feina? Esbrineu-ho a continuació!

niños en la pizarra
Les titulacions relacionades amb educació i pedagogia són les més demandades en les ofertes de feina. Imatge: Freepik.

Les 15 carreres més sol·licitades en les ofertes de feina

Educació i Pedagogia encapçalen el llistat de les titulacions més demandades el 2023 per les empreses, congregant l'11% del total d'ofertes per a universitaris.

"La demanda de titulats en l'àrea d'Educació han experimentat una pujada impulsades sobretot per la necessitat de docents per a la implantació de la nova Formació Professional, la potenciació de l'Educació Infantil en el seu primer tram (0-3 anys), l'atenció a la diversitat a les aules, i el creixement de la formació no reglada. D'altra banda, una part significativa del cos docent està a prop de la jubilació, això ha generat una demanda de nous titulats per reemplaçar aquests professionals que es jubilen", explica Teresa Tomás, CEO d'Infoempleo en declaracions a Educaweb. 

Infermeria ocupa el segon lloc d'aquest rànquing amb un 5,8% de l'oferta dirigida a aquests professionals, tot i que ha patit una caiguda de gairebé 5 punts percentuals respecte a l'any anterior.

En tercera posició se situa el Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE), que concentra el 5% de les ofertes de feina. Tanquen el top 5, Medicina i Biomedicina (4%), i Enginyeria Informàtica (2,8%).

En la següent taula trobaràs les 15 titulacions més sol·licitades per les empreses en les vacants de feina i la seva evolució.
 
Estudis % sobre l'oferta de feina per a graduats universitaris al 2023 % sobre l'oferta de feina per a graduats universitaris al 2022 Diferència interanual
1. Educació y Pedagogia 11,1% 9,8% +1,3%
2. Infermeria 5,8% 10,8% -5%
3. ADE 5% 5,3% -0,3%
4. Medicina i Biomedicina 4% 10,5% -6,5%
5. Enginyeria Informàtica 2,8% 3,8% -1%
6. Enginyeria Industrial 2,2% 2,5% -0,3%
7. Psicologia i Psicopedagogia 2% 2,7% -0,7%
8. Comerç i Marketing 1,9% 1,4% +0,5%
9. Administració d'Empreses i Dret 1,7% 4,9% +0,2%
10. Ciències del Treball, Relacions Laborals i RRHH 1,7% 1,5% +0,2%
11. Enginyeria en Sistemes de Telecomunicacions 1,3% 1,6% -0,3%
12. Fisioterapia 1,1% 2,3% 1,2%
13. Enginyeria Elèctrica 0,9% 0,9% 0%
14. Enginyeria Electromecànica 0,8% 0,6% +0,2%
15. Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica 0,7% 0,6% +0,1%
Elaboració pròpia a partir de dades extretes de l'informe Infoempleo Adecco 2023: Oferta y demanda de empleo en España

En quines comunitats hi ha més feina per a universitaris?

1 de cada 4 (26%) ofertes de feina que requereixen titulació universitària es troben a la Comunitat de Madrid: "és la que més ha incrementat la seva aportació al total nacional en l'últim any, amb 6,2 punts percentuals", detallen els impulsors d'aquest estudi en un comunicat.

En segona posició hi ha Catalunya, que aglutina el 15% de les vacants de feina per a graduats universitaris. La segueixen Andalusia (13%) i el País Basc (10%).

De fet, aquestes 4 regions concentren el 64% del total de les vacants de feina a Espanya dirigides a aquests egressats.

Per contra, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, juntament amb La Rioja i Astúries són els territoris amb menys demanda de titulats universitaris, per sota de l'1% en cada cas.
 

Sabies que...?

  • L'opció formativa més sol·licitada en les vacants de feina al 2023 han sigut els cicles de Formació Professional (FP).
     
  • La demanda d'universitaris en les ofertes de feina ha caigut 9,8 punts percentuals respecte a l'any anterior.
     
  • Només a les comunitats autònomes de Canàries, Castella La Manxa, Extremadura i La Rioja, els graduats universitaris continuen sent els professionals més sol·licitats pels ocupadors.
     

Fitxa tècnica

L'informe Infoempleo Adecco 2023: Oferta y demanda de empleo en España, elaborat pel portal de feina Infoempleo i LHH Recruitment Solutions, la consultora de selecció de talent del Grup Adecco, analitza les titulacions amb majors sortides professionals segons la seva demanda en les ofertes d'ocupació publicades el 2023. L'estudi al complet serà publicat pròximament.
Noelia Carmona Núñez Redactora
Sóc periodista, redactora i editora de continguts a Educaweb, on també gestiono les xarxes socials corporatives.

Vaig estudiar el Grau en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Menció en Periodisme Especialitzat en Cultura i Societat. Treballo a Educaweb amb la il·lusió d'informar les persones perquè prenguin decisions sobre el seu futur acadèmic i professional a través de les nostres publicacions sobre formació, educació i treball.
Deixa el teu comentari