Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les notes de tall de graus universitaris i cicles d'FP, disponibles només al cercador d'Educaweb

Nota de premsa

  • 22/05/2024

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


  • Educaweb compta amb un cercador de notes de tall de tots els graus i dobles graus universitaris que s'ofereixen a Espanya, així com dels cicles d'FP de les comunitats autònomes que fan pública aquesta informació.
     
  •  Disposa de diferents filtres que permeten recerques de les notes de tall adaptades als interessos de cada usuari.
     
  • Inclou les notes de tall per a totes les vies d'accés a graus universitaris i estudis d'FP.

Barcelona, 22 de maig de 2024.

Educaweb segueix treballant per oferir als seus usuaris les eines per prendre millors decisions sobre el seu projecte acadèmic i professional. Per això, compta amb un cercador de notes de tall amb la informació més actualitzada tant d'estudis universitaris com de Formació Professional (FP).

Aquest recurs és únic perquè mostra les notes de tall de tots els graus i dobles graus universitaris que s'ofereixen a Espanya, així com dels cicles formatius de grau mitjà i superior de les comunitats autònomes que fan pública aquesta informació fins al moment: Andalusia, Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella-La Manxa, Galícia, La Rioja, Múrcia, Navarra i València.

Buscador de notas de corte de Educaweb, que te ofrece las notas de corte para cada vía de acceso a la universidad

"Cada any contactem amb les Conselleries d'Educació per a animar-les a que publiquin aquesta valiosa informació", explica Mari Carmen García Miraz, psicopedagoga i responsable de continguts digitals d'orientació acadèmica i professional a Educaweb.
 
A més a més, aquesta eina permet realitzar cerques adaptades als interessos dels usuaris filtrant per:
  • Titulació
  • Província i comunitat autònoma
  • Centre
  • Via d'accés
  • Branca de coneixement o família professional
  • Nota

El que fa únic al cercador de notes de tall d'Educaweb

Un dels aspectes diferenciadors del cercador és que tant per a graus universitaris com per a cicles formatius d'FP es presenten les notes de tall per a les diferents vies d'accés existents.

"En el cas dels graus universitaris, el cercador no només mostra les notes de tall dels estudiants que accedeixen des de la selectivitat i cicles formatius de grau superior, sinó que permet conèixer les notes de tall d'altres vies d'accés, com la prova per a majors de 25, 40 i 45 anys i titulats universitaris",  afegeix García Miraz.


Buscador de notas de corte de Educaweb, que te ofrece las notas de corte para cada vía de acceso a la universidad

També es mostren les notes corresponents a les diferents vies per accedir a l'FP. "Encara que algunes vies d'accés són minoritàries, resulten igual d'importants per a aquelles persones que poden o han d'utilitzar-les", explica l'orientadora.

Així mateix, des del cercador es pot ampliar la informació dels estudis d'interès, ja que cada fitxa té un enllaç directe al Diccionari d'estudis d'Educaweb i també a l'oferta formativa existent al portal Educaweb.

Cal recordar que les notes de tall fan referència a la nota d'admissió de l'estudiant que va aconseguir l'última plaça per cursar una carrera universitària o cicle formatiu d'FP en un centre determinat.

S' ha de tenir en compte que les notes són orientatives perquè depenen de l'oferta i la demanda i poden variar d'un curs a un altre. En el cas de l'FP, a més a més, les notes estan condicionades per criteris de prioritat d'accés als cicles.

Futures novetats del cercador de notes de tall d'Educaweb

A més a més de les funcionalitats amb què compta actualment el cercador de notes de tall d'Educaweb, l'equip del portal està treballant per dur a terme modificacions que millorin l'experiència dels usuaris, entre les quals destaquen:

  • Nous filtres: com per exemple el de titularitat del centre (públic, concertat o privat) o modalitat (online, híbrida o presencial), per afinar els resultats de recerca.
  • Noves funcionalitats: per millorar la navegació i l'experiència de l'usuari tant en mòbil com en ordinador.


El cercador de notes de tall d'Educaweb ha aconseguit una audiència que segueix creixent dia a dia i això és un estímul per a l'equip d'orientadors: "Seguim avançant així en el nostre objectiu d'oferir un acompanyament rigorós en aquells moments clau de la presa de decisions", assenyala García Miraz.

Consells per treure-li partit al cercador de notes de tall d'Educaweb

Per aprofitar al màxim el cercador, els orientadors del portal recomanen:

  • Navegar pel cercador provant els filtres per afinar la consulta i obtenir exactament la informació que es necessita.
     
  • En els graus universitaris, es poden filtrar les notes de tall de les titulacions per "totes les titulacions", "només graus" o "només dobles graus". De manera que, "si ja es té clar que es vol cursar (o no) una doble titulació, és el primer filtre que convé aplicar per afinar els resultats", assenyala García Miraz.
     
  • Acotar cada consulta filtrant per les províncies que ofereixen la titulació a la qual es vol accedir és molt recomanable. "Es pot filtrar per província i també per comunitat autònoma, segons les possibilitats de desplaçament o els condicionants de cada alumne", explica García Miraz.
     
  • Explorar les característiques, sortides professionals i funcions per a les quals prepara cada titulació accedint al Diccionari d'estudis d'Educaweb des de cada fitxa del cercador.
     
  • Consultar les notes de tall d'altres anys de cada titulació clicant el botó "Veure notes d'anys anteriors", per veure la seva evolució.
     
  • Cal recordar que les notes de tall que apareixen al cercador són orientatives i solen canviar d'un any a l'altre, tot i que serveixen com a referència.
     
  • Tenir en compte que en alguns estudis s'apliquen procediments d'accés addicionals. "Cal consultar en cada cas si la nota de tall és l'únic criteri aplicat per ordenar les sol·licituds i si es requereix superar altres proves", sosté García Miraz. Per exemple, en els graus i dobles graus universitaris d'educació impartits a Catalunya o a les Illes Balears en centres públics s'han de superar les Proves d'Aptitud Personal, anomenades PAP.
     
  • En el cas dels centres privats, cal tenir present que s'apliquen criteris d'admissió propis, per la qual cosa cal informar-se en cada universitat del procés establert per a l'accés a graus universitaris.
 

Els continguts d'orientació d'Educaweb

A més a més del cercador de notes de tall i dels continguts del Diccionari d'estudis, Educaweb ofereix a l'alumnat continguts d'orientació perquè prenguin decisions ben fonamentades sobre el seu projecte acadèmic i professional al llarg i ample de la vida. Per això, recomanem aquests recursos que també són útils per decidir quins estudis realitzar:
 
  1. Orientació acadèmica per entendre què és la nota de tall i com es calcula la nota d'admissió a una carrera universitària.
  2. El test Gran Recorregut, per conèixer-se a un mateix i reflexionar sobre els seus interessos i habilitats.
  3. Itineraris del sistema educatiu, infografia navegable que mostra les opcions d'estudis postobligatoris.
  4. Diccionari de professions, per explorar les funcions i el perfil de cada ocupació, així com els estudis per poder exercir-les.
  5. Vies d'accés a la universitat i admissió a l'FP, amb els diferents camins i requisits per accedir a aquests estudis.
  6. Canal d'orientació de YouTube, amb vídeos d'acompanyament per a la definició de l'itinerari acadèmic i professional.
 

Educaweb, el portal referent en orientació acadèmica i professional

Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que des de 1998 facilita als usuaris la informació sobre la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. Al seu portal, que compta amb un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure.

Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per a la recerca de formació i informació, amb gairebé 20 milions de visites anuals i uns 900.000 usuaris registrats en l'últim any.

Des del seu llançament el 2022, el cercador de notes de tall d'Educaweb ha crescut en audiència. Per exemple, l'abril del 2022 es van rebre 16.429 visites, mentre que el 2024 aquestes s'han incrementat fins a les 148.660.

Educaweb forma part del Grup Educaedu, que compta amb portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 120 milions d'usuaris a l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i Llatinoamèrica. En concret, el grup ha aconseguit una audiència de més de 50 milions d'usuaris a Espanya, cosa que el converteix en el líder del mercat dels portals educatius. L'Observatori Educaedu de la Formació edita una newsletter online sobre l'actualitat del món de la formació.

Contacte de premsa

Mayra Bosada Morán
mbosada@educaweb.com
932 151 365
605 171 839
Noelia Carmona Núñez Redactora
Sóc periodista, redactora i editora de continguts a Educaweb, on també gestiono les xarxes socials corporatives.

Vaig estudiar el Grau en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Menció en Periodisme Especialitzat en Cultura i Societat. Treballo a Educaweb amb la il·lusió d'informar les persones perquè prenguin decisions sobre el seu futur acadèmic i professional a través de les nostres publicacions sobre formació, educació i treball.
Deixa el teu comentari