Trobeu el vostre curs ideal
9%
Forma't en sanitat i salut. Tria una professió amb futur!
Article d'opinió
Hi ha un ventall molt ampli de carreres universitàries i cicles formatius: medicina, infermeria, logopèdia, biologia, farmàcia, nutrició, atenció sociosanitària, tècnic de laboratori, tècnic en salut ambiental…
Vols treballar en la branca sanitària? Quina formació has de triar?
Les dades recollides durant el Saló de l'Ensenyament de Barcelona són clars: els joves tenen un interès especial per la medicina i l'odontologia, així com per els cicles formatius de la família sanitària.
Per tal de prendre una decisió, tingues en compte el següent:
1. Treballa l'autoconeixement preguntant-te sobre el teu perfil d'interessos i competencial: quines matèries t'agradaven més a l'institut?; estan relacionades amb l'àmbit de la salut?; què t'agrada de les titulacions de la branca sanitària? Pots fer servir el test d'orientació GR.
2. Valora quin tipus d'estudis vols cursar, les vies d'accés, la durada dels estudis, els centres públics i privats on s'imparteixen, el nivell de dificultat… Recopila totes les dades per poder analitzar les diferents opcions formatives.
3. Busca informació sobre les sortides professionals de la titulació triada i les tasques que duràs a terme en el futur lloc de treball: pots començar a treballar quan tinguis el títol o bé hauràs d'estudiar un màster?; on pots treballar (hospitals, centres de salut, empreses…)?; treballaràs sol o en equip? Si les opcions laborals et motiven, no ho dubtis, aquesta és la teva millor opció!
Màsters i postgraus: l'especialització
Si ja tens el títol, ara és un bon moment per pensar en l'especialització a través de la formació de postgrau. Precisament, els màsters de sanitat i salut ocupen el segon lloc del rànquing de la formació més sol·licitada a Educaweb (un 17% de les peticions d'informació). Al nostre web trobaràs cursos de gestió clínica, cirurgia, indústria farmacèutica, psicologia clínica, nutrició i dietètica…
Reciclatge formatiu: actualitza els teus coneixements
Les noves tendències del mercat laboral i les noves necessitats sanitàries fan que els especialistes hagin de ser capaços d'adaptar-se a un entorn professional en evolució constant, sense que els seus coneixements es vegin afectats en aquest sentit. L'única manera d'aconseguir-ho és impulsant la formació continuada i potenciant les competències més demanades per a un lloc de treball: les habilitats comunicatives, la disposició cap a l'aprenentatge continuat, l'ideari professional i ètic, la capacitat de lideratge i gestió, etc. Concretament, en la branca sanitària les competències més valorades són les relacionades amb les noves tècniques d'intervenció i protocols, les llengües, les teràpies alternatives i naturals, les cures pal·liatives, etc.
El MIR dels dentistes
Els odontòlegs reivindiquen que es regularitzin els estudis d'especialització de postgrau per mitjà d'un sistema similar al dels metges interns residents (MIR) que existeix en altres branques sanitàries. La finalitat d'aquesta proposta és facilitar l'homogeneïtzació de la formació.
Aquesta ha estat una de les qüestions que ha plantejat el Consell General de Col·legis de Dentistes d'Espanya durant la trobada interautonòmica que ha tingut lloc a Càceres. El president d'aquest òrgan, Alfonso Vila, ha mostrat la seva «absoluta indignació» davant el fet que qualsevol jove dentista que vulgui especialitzar-se hagi de desembutxacar «quantitats que superen els 60.000 euros» per un màster. Vila ha insistit que en altres branques de les ciències de la salut es permet una especialització a través d'un model de resident, pel qual l'alumne rep una assignació econòmica i es forma alhora, mentre que els dentistes han de pagar per això.
Si t'interessa l'odontologia, pots trobar tota la informació sobre el grau i els màsters en el cercador de cursos d'Educaweb.
Deixa el teu comentari
Categorías
El més llegit
El més nou
Subscriviu-vos a les publicacions