Tècnic Superior en Dietètica

9 Persones han demanat informació
1125 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Centre Garbí
Tècnic Superior en Dietètica
Sol·licita informació
Cicle formatiu de grau superior
Oficial / homologat
Presencial
Salt (Girona)
2 anys
Consulteu el preu

Descripció

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l'alimentació de les persones, analitzar els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d'alimentació de la població.
La durada és de 2.000 hores (1.590 en un centre educatiu i 410 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Temari

  • M1: Organització i Gestió de l'Àrea de Treball Assignada a la Unitat/Gabinet de Dietètica (60 hores)
  • M2: Alimentació Equilibrada (270 hores)
  • M3: Dietoteràpia (240 hores)
  • M4: Control Alimentari (180 hores)
  • M5: Microbiologia i Higiene Alimentària (180 hores)
  • M6: Educació Sanitària i Promoció de la Salut (90 hores)
  • M7: Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica (240 hores)
  • M8: Relacions a l'Equip de Treball (60 hores)
  • M9: Formació i Orientació Laboral (60 hores)
  • M10: Formació en Centres de Treball (410 hores)
  • M11: Síntesi (60 hores)
  • M12: Taller de Cuines (45 hores)
  • M13: Nutrició Esportiva (45 hores)
  • M14: Psicologia Aplicada a la Dietètica (60 hores)

Requisits

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen alguns dels requisits següents:

  • Tenir el títol de batxillerat
  • Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació
  • Professional o tècnic especialista
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental
  • Haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP)
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una equivalent
  • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys
  • Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova daccés. Per presentar-se cal haver complert els 19 anys o bé complir-los durant l'any natural en què es realitzi la prova.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Durada

Durada: 2.000 hores (2 cursos). Formació al centre educatiu: 1.590 hores. Formació a centres de treball: 410 hores.

Objectius

  • L'elaboració i la supervisió de dietes adaptades a individus i col·lectius segons les necessitats nutricionals.
  • L'elaboració i la supervisió de dietes adaptades a pacients i col·lectius segons les seves patologies específiques.
  • El control i la supervisió de la composició qualitativa dels aliments, amb l'objectiu de determinar-ne la qualitat higienicodietètica.
  • La supervisió de la conservació, manipulació i transformació dels aliments.
  • La promoció de la salut de les persones i la comunitat, mitjançant activitats que promoguin bons hàbits alimentaris.
  • Analitzar les necessitats dietètiques de persones i col·lectius.
  • Identificar característiques fisiològiques, patològiques i socioculturals significatives per a la caracterització dietètica; interpretar dades antropomètriques i dades clíniques de la prescripció facultativa i de la història clínica.
  • Detectar preferències, possibilitats i altres dades que tinguin incidència en el seguiment de la dieta, i relacionar les dades i la informació obtinguda amb paràmetres dietètics i nutricionals de referència per elaborar i adaptar dietes i fer-ne el seguiment.
  • Interpretar les dades de la prescripció facultativa, la història dietètica i les taules d'aliments i nutricionals; calcular els requeriments energètics necessaris, i determinar el tipus i la quantitat d'aliments que es poden consumir, la seva distribució i la forma de preparació i cuinat, i programar-ne el seguiment dietètic, per poder donar resposta a les necessitats dietètiques de persones o col·lectius...

Pràctiques

Formació a centres de treball: 410 hores.

Perspectives laborals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com: Tècnic o tècnica en dietètica i nutrició Responsable d'alimentació a empreses de servei de càterings Tècnic o tècnica en higiene dels aliments Consultor o consultora en alimentació Educador sanitari o educadora sanitària

Lloc on s'imparteix el curs

Centre Garbí (C/Francesc Macià, 65 - 17190 Salt-Girona).
Tècnic Superior en Dietètica
Centre Garbí
Campus i seus: Centre Garbí
CENTRE GARBÍ
C/ Francesc Macià, 65 17190 Salt (Girona)
Sol·licita informació
X