Tècnic Superior en Dietètica

18 Persones han demanat informació
1037 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Centre Garbí
Tècnic Superior en Dietètica
Sol·licita informació
Cicle formatiu de grau superior
Oficial / homologat
Presencial
Salt (Girona)
2 anys
Consulteu el preu

Descripció

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar dietes, controlar la qualitat de l'alimentació de les persones, analitzar els comportaments alimentaris i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d'alimentació de la població.
La durada és de 2.000 hores (1.590 en un centre educatiu i 410 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

Temari

  • M1: Organització i Gestió de l'Àrea de Treball Assignada a la Unitat/Gabinet de Dietètica (60 hores)
  • M2: Alimentació Equilibrada (270 hores)
  • M3: Dietoteràpia (240 hores)
  • M4: Control Alimentari (180 hores)
  • M5: Microbiologia i Higiene Alimentària (180 hores)
  • M6: Educació Sanitària i Promoció de la Salut (90 hores)
  • M7: Fisiopatologia Aplicada a la Dietètica (240 hores)
  • M8: Relacions a l'Equip de Treball (60 hores)
  • M9: Formació i Orientació Laboral (60 hores)
  • M10: Formació en Centres de Treball (410 hores)
  • M11: Síntesi (60 hores)
  • M12: Taller de Cuines (45 hores)
  • M13: Nutrició Esportiva (45 hores)
  • M14: Psicologia Aplicada a la Dietètica (60 hores)

Requisits

Tenen accés directe al cicle les persones que compleixen alguns dels requisits següents:

  • Tenir el títol de batxillerat
  • Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació
  • Professional o tècnic especialista
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental
  • Haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP)
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una equivalent
  • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys
  • Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova daccés. Per presentar-se cal haver complert els 19 anys o bé complir-los durant l'any natural en què es realitzi la prova.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Durada

Durada: 2.000 hores (2 cursos). Formació al centre educatiu: 1.590 hores. Formació a centres de treball: 410 hores.

Objectius

  • L'elaboració i la supervisió de dietes adaptades a individus i col·lectius segons les necessitats nutricionals.
  • L'elaboració i la supervisió de dietes adaptades a pacients i col·lectius segons les seves patologies específiques.
  • El control i la supervisió de la composició qualitativa dels aliments, amb l'objectiu de determinar-ne la qualitat higienicodietètica.
  • La supervisió de la conservació, manipulació i transformació dels aliments.
  • La promoció de la salut de les persones i la comunitat, mitjançant activitats que promoguin bons hàbits alimentaris.
  • Analitzar les necessitats dietètiques de persones i col·lectius.
  • Identificar característiques fisiològiques, patològiques i socioculturals significatives per a la caracterització dietètica; interpretar dades antropomètriques i dades clíniques de la prescripció facultativa i de la història clínica.
  • Detectar preferències, possibilitats i altres dades que tinguin incidència en el seguiment de la dieta, i relacionar les dades i la informació obtinguda amb paràmetres dietètics i nutricionals de referència per elaborar i adaptar dietes i fer-ne el seguiment.
  • Interpretar les dades de la prescripció facultativa, la història dietètica i les taules d'aliments i nutricionals; calcular els requeriments energètics necessaris, i determinar el tipus i la quantitat d'aliments que es poden consumir, la seva distribució i la forma de preparació i cuinat, i programar-ne el seguiment dietètic, per poder donar resposta a les necessitats dietètiques de persones o col·lectius...

Pràctiques

Formació a centres de treball: 410 hores.

Perspectives laborals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com: Tècnic o tècnica en dietètica i nutrició Responsable d'alimentació a empreses de servei de càterings Tècnic o tècnica en higiene dels aliments Consultor o consultora en alimentació Educador sanitari o educadora sanitària

Lloc on s'imparteix el curs

Centre Garbí (C/Francesc Macià, 65 - 17190 Salt-Girona).
Tècnic Superior en Dietètica
Centre Garbí
Campus i seus: Centre Garbí
CENTRE GARBÍ
C/ Francesc Macià, 65 17190 Salt (Girona)
Sol·licita informació
X