Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina i Serveis en Restauració
1047 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Informa't sobre les condicions
Sol·licita informació
Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina i Serveis en Restauració
Sol·licita informació
Informació del curs
Cicle formatiu de grau superior
Oficial / homologat
Presencial
Sitges (Barcelona)
3 anys
Consulteu el preu
Descripció
Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina i Serveis en Restauració
Temari
- Control de proveïment de matèries primeres
- Planificació i direcció de serveis i esdeveniments de restauració
- Processos de serveis a bars i cafeteries
- Processos de serveis a restaurants
- Sommeleria
- Recursos humans i direcció d'equips
- Processos de preelaboració i conservació a cuina
- Elaboracions de pastisseria i rebosteria a la cuina
- Processos d'elaboració culinària
- Gestió de la producció a cuina
- Gestió de la qualitat i de la seguretat i higiene alimentària
- Gastronomia i nutrició
- Gestió administrativa i comercial en restauració
- Recursos humans i direcció d'equips en restauració
- Anglès
- Segona llengua ( Francès)
- Formació i orientació laboral
- Empresa i iniciativa emprenedora
- Projecte de direcció de cuina
- FCT Formació en centres de treball
Competències per a les quals et prepara el curs
Aplicar i supervisar lexecució de tot tipus de tècniques de manipulació, conservació i regeneració daliments. Desenvolupar i supervisar processos de preparació i presentació d'elaboracions culinàries bàsiques, complexes i aplicacions múltiples. Desenvolupar i supervisar processos de preparació i presentació de plats de cuina d'autor creativa. Desenvolupar i supervisar processos d'elaboració i presentació de tota mena de productes de rebosteria. Degustar aliments per a la seva selecció i ús a l'hostaleria. Actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental a l'hostaleria. Dissenyar ofertes gastronòmiques. Gestionar processos de proveïment en restauració. Organitzar processos de producció culinària. Administrar unitats de producció culinària. Definir els productes i serveis que ofereix lempresa. Dissenyar els processos de producció i servei, determinar-ne l'estructura organitzativa i els recursos necessaris.
Destinataris
Aquelles persones que es volen dedicar professionalment al Sector de la Restauració i Gastronomia.
Requisits
Tenir títol de batxillerat Tenir un títol de tècnic/a especialista (FP2).
Tècnic superior (Cicle Superior).
Tècnic (Cicle Mitjà).
Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat.
Haver superat la prova d'accés als CCFF de Grau Superior.
Tenir qualsevol titulació universitària.
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
Tècnic superior (Cicle Superior).
Tècnic (Cicle Mitjà).
Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat.
Haver superat la prova d'accés als CCFF de Grau Superior.
Tenir qualsevol titulació universitària.
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Metodologia
Presencial
Durada
Duració: 2.792 hores
Objectius
- Dirigir i organitzar la producció
- Servei a cuina
- Servei d'aliments i begudes en restauració, determinant ofertes i recursos.
- Controlar les activitats pròpies de l'aprovisionament, la producció i el servei, complint els objectius econòmics.
- Seguir els protocols de qualitat establerts i actuar segons normes d'higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.
Titulació obtinguda
Tècnic Superior en Direcció de Cuina i Tècnic Superior en Serveis en Restauració.
Pràctiques
Es fan 600 h de pràctiques en empreses del sector.
Perspectives laborals
Restaurants, hotels, bars, cafeteries, empreses de menjars preparats, pastisseries i indústries agroalimentàries. A grans, mitjanes i petites empreses de restauració, del sector públic o privat, sota la dependència de la direcció o gerència d'un restaurant, o del superior jeràrquic/a equivalent.
Horari
De dilluns a divendres de 9.30 a 16.00 hores (pràctiques) i de 15.00 a 21.20 (teòriques).
Cicle Formatiu de Grau Superior de Direcció de Cuina i Serveis en Restauració
IES Joan Ramon Benaprès
Campus i seus: IES Joan Ramon Benaprès
IES Joan Ramon Benaprès
c/ Camí de la Fita s/n
08870
Sitges
(Barcelona)