Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular
1053 Persones estan visitant aquest curs
Preu 7.500 €
Sol·licita informació
Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular
Sol·licita informació
Informació del curs
Postgrau
Presencial
Barcelona
30 crèdits
Preu 7.500 €
Descripció
En els últims 25 anys, la cuina ha evolucionat més que en els últims 250 anys. La cuina és ciència, física i química, per això en aquest curs, tindràs a científics, físics i químics al teu costat, igual que estan al costat dels grans xefs del món.
Ells són els encarregats de portar els seus coneixements a la cuina i transmetre'ls a l'alumne amb l'objectiu de sistematitzar processos, conceptualitzar elaboracions, investigar el comportament dels gasos en una carbonatació o descobrir el comportament de les emulsions a través d'una salsa usant eines i màquines d'última tecnologia.
Aquest curs va molt més enllà de la cuina d'avantguarda. Aquest curs traspassa els vells paradigmes per trencar les regles i portar-nos a la gastronomia del futur, posant la ciència al servei de la restauració.
Hervé This, Nicholas Kurti, Claudi Mans o Pere Castells entre d'altres han estat i són els encarregats d'obrir la visió als cuiners, i portar-los a incorporar i utilitzar tècniques en la seva cuina que van més enllà dels fogons.
Ells són els encarregats de portar els seus coneixements a la cuina i transmetre'ls a l'alumne amb l'objectiu de sistematitzar processos, conceptualitzar elaboracions, investigar el comportament dels gasos en una carbonatació o descobrir el comportament de les emulsions a través d'una salsa usant eines i màquines d'última tecnologia.
Aquest curs va molt més enllà de la cuina d'avantguarda. Aquest curs traspassa els vells paradigmes per trencar les regles i portar-nos a la gastronomia del futur, posant la ciència al servei de la restauració.
Hervé This, Nicholas Kurti, Claudi Mans o Pere Castells entre d'altres han estat i són els encarregats d'obrir la visió als cuiners, i portar-los a incorporar i utilitzar tècniques en la seva cuina que van més enllà dels fogons.
Destinataris
A qui va dirigit
• Als que volen crear i innovar en el món de la cuina professional.
• Als professionals de cuina que volen adquirir nous coneixements sobre la cuina molecular.
• A aquells que volen actualitzar la proposta gastronòmica i culinària del seu negoci de restauració.
• Als que volen completar la seva formació culinària en alta cuina.
• Als que volen crear i innovar en el món de la cuina professional.
• Als professionals de cuina que volen adquirir nous coneixements sobre la cuina molecular.
• A aquells que volen actualitzar la proposta gastronòmica i culinària del seu negoci de restauració.
• Als que volen completar la seva formació culinària en alta cuina.
Requisits
Els 16 candidats acceptats en aquest curs solen ser persones que tenen passió pel món culinari. A més, cal disposar d'un títol de Xef o tenir almenys 3 anys d'experiència com a cuiner en una Cuina Professional.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Prova d'accés
S'ha de superar un procés d'admissió.
Idiomes en els quals s'imparteix
Espanyol (PILOT, traducció simultània).
Durada
Data d'inici: setembre 2018.
Durada: 3 mesos (216 hores lectives).
Aquest curs exigeix temps addicional a càrrec de l'alumne per a l'estudi individual i el desenvolupament en grup d'alguns treballs.
Objectius
• Obtenir una base científica sòlida per desenvolupar la cuina molecular.
• Descobrir les possibilitats culinàries i les noves textures a partir dels nous ingredients i el seu tractament.
• Conèixer i treballar amb noves eines, estris i maquinària que són resultat de la innovació tecnològica.
• Capacitar l'alumne per dissenyar una proposta d'alta cuina amb els criteris de cuina molecular.
• Adquirir un llenguatge i una cultura especialitzada que permeti a l'alumne executar el seu treball al costat de químics i científics.
• Identificar les possibilitats i recursos que ofereix la biodiversitat local per construir una cuina global i la seva aplicació segmentada.
• Adquirir metodologia i hàbits orientats a processos creatius i d'innovació.
• Descobrir les possibilitats culinàries i les noves textures a partir dels nous ingredients i el seu tractament.
• Conèixer i treballar amb noves eines, estris i maquinària que són resultat de la innovació tecnològica.
• Capacitar l'alumne per dissenyar una proposta d'alta cuina amb els criteris de cuina molecular.
• Adquirir un llenguatge i una cultura especialitzada que permeti a l'alumne executar el seu treball al costat de químics i científics.
• Identificar les possibilitats i recursos que ofereix la biodiversitat local per construir una cuina global i la seva aplicació segmentada.
• Adquirir metodologia i hàbits orientats a processos creatius i d'innovació.
Titulació obtinguda
Títol propi de postgrau atorgat per CIB.
Professorat
Directors del programa:
Pere Castells.
Pere Planagumà.
Horari
Dilluns, dimarts i dimecres de 8h a 14h.
Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular
Culinary Institute of Barcelona CIB
Campus i seus: Culinary Institute of Barcelona CIB
Culinary Institute of Barcelona CIB
C/ Santander 49-51
08020
Barcelona