Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular

1053 Persones estan visitant aquest curs
Preu 7.500 €
Sol·licita informació
Culinary Institute of Barcelona CIB
Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular
Sol·licita informació
Postgrau
Presencial
Barcelona
30 crèdits
Preu 7.500 €

Descripció

En els últims 25 anys, la cuina ha evolucionat més que en els últims 250 anys. La cuina és ciència, física i química, per això en aquest curs, tindràs a científics, físics i químics al teu costat, igual que estan al costat dels grans xefs del món.
Ells són els encarregats de portar els seus coneixements a la cuina i transmetre'ls a l'alumne amb l'objectiu de sistematitzar processos, conceptualitzar elaboracions, investigar el comportament dels gasos en una carbonatació o descobrir el comportament de les emulsions a través d'una salsa usant eines i màquines d'última tecnologia.
Aquest curs va molt més enllà de la cuina d'avantguarda. Aquest curs traspassa els vells paradigmes per trencar les regles i portar-nos a la gastronomia del futur, posant la ciència al servei de la restauració.
Hervé This, Nicholas Kurti, Claudi Mans o Pere Castells entre d'altres han estat i són els encarregats d'obrir la visió als cuiners, i portar-los a incorporar i utilitzar tècniques en la seva cuina que van més enllà dels fogons.

Destinataris

A qui va dirigit
Als que volen crear i innovar en el món de la cuina professional.
Als professionals de cuina que volen adquirir nous coneixements sobre la cuina molecular.
A aquells que volen actualitzar la proposta gastronòmica i culinària del seu negoci de restauració.
Als que volen completar la seva formació culinària en alta cuina.

Requisits

Els 16 candidats acceptats en aquest curs solen ser persones que tenen passió pel món culinari. A més, cal disposar d'un títol de Xef o tenir almenys 3 anys d'experiència com a cuiner en una Cuina Professional.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Prova d'accés

S'ha de superar un procés d'admissió.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol (PILOT, traducció simultània).

Durada

Data d'inici: setembre 2018. Durada: 3 mesos (216 hores lectives). Aquest curs exigeix temps addicional a càrrec de l'alumne per a l'estudi individual i el desenvolupament en grup d'alguns treballs.

Objectius

Obtenir una base científica sòlida per desenvolupar la cuina molecular.
Descobrir les possibilitats culinàries i les noves textures a partir dels nous ingredients i el seu tractament.
Conèixer i treballar amb noves eines, estris i maquinària que són resultat de la innovació tecnològica.
Capacitar l'alumne per dissenyar una proposta d'alta cuina amb els criteris de cuina molecular.
Adquirir un llenguatge i una cultura especialitzada que permeti a l'alumne executar el seu treball al costat de químics i científics.
Identificar les possibilitats i recursos que ofereix la biodiversitat local per construir una cuina global i la seva aplicació segmentada.
Adquirir metodologia i hàbits orientats a processos creatius i d'innovació.

Titulació obtinguda

Títol propi de postgrau atorgat per CIB.

Professorat

Directors del programa: Pere Castells. Pere Planagumà.

Horari

Dilluns, dimarts i dimecres de 8h a 14h.
Postgrau Xef Especialista en Cuina Molecular
Culinary Institute of Barcelona CIB
Campus i seus: Culinary Institute of Barcelona CIB
Culinary Institute of Barcelona CIB
C/ Santander 49-51 08020 Barcelona
Sol·licita informació
X