Màster Universitari de Salut Planetària (interuniversitari: UOC, UPF)

1010 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Màster Universitari de Salut Planetària (interuniversitari: UOC, UPF)
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
On-line
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

El màster universitari de Salut Planetària té com a objectiu dotar les persones titulades de les competències necessàries per promoure la salut a escala global respectant els límits dels sistemes naturals del planeta mitjançant l"anàlisi dels reptes que afronta la humanitat lligats a la crisi climàtica i ambiental global, la recerca de solucions i la seva implementació a les nostres societats, des de les seves respectives àrees de coneixement.

Temari

La titulació de màster universitari de Salut Planetària consta de 60 crèdits ECTS repartits en 54 crèdits ECTS obligatoris i 6 crèdits ECTS de la feina final de màster. Aquest màster no té itineraris acadèmics i compta amb una orientació tant professionalitzadora com de recerca

Crèdits totals 60
Crèdits obligatoris 54
Crèdits optatius 0
Crèdits de pràctiques externes 0
Crèdits de Treball final de màster 6
Crèdits de complements de formació 0

Assignatures:
Assignatures obligatòries Crèdits
• Salut planetària: la resposta als reptes de l'antropocè maig
• Enfocaments interdisciplinaris per a la investigació en salut planetària maig
• Governança global i multinivell en salut planetària maig
• Recerca en salut planetària: des de les hipòtesis fins al protocol de recerca 4
• Sistemes alimentaris sostenibles i alimentació saludable maig
• Canvi en els usos de terra, pèrdua de biodiversitat i salut humana maig
• Recursos hídrics i salut planetària maig
• Contaminació global i salut maig
• Urbanització i ciutats saludables i sostenibles 5
• Canvi climàtic i salut maig
• Solucions integradores i canvis transformadors maig
• Treball final de màster 6

Destinataris

Perfils:
Aquest màster pretén preparar els professionals per a la planificació i implementació de projectes de recerca i intervencions dirigits a millorar la salut de la població a escala global, mitjançant la preservació dels sistemes naturals, la promoció de la sostenibilitat ambiental i la disminució de les desigualtats socials. El caràcter interdisciplinari de la formació capacita els seus titulats per integrar i aplicar els coneixements i les metodologies de les diferents disciplines que conformen la salut planetària.
En aquest sentit, el màster forma professionals amb una visió transdisciplinària, capaços d'analitzar els riscos que la crisi ambiental i climàtica global planteja per a la salut humana, avaluar-ne el possible impacte i proposar solucions d'adaptació i mitigació integrant el coneixement de diferents disciplines. Els professionals en salut planetària estaran preparats per treballar en equips multidisciplinaris en el desenvolupament de solucions que responguin als reptes principals de la salut planetària.

Requisits

Requisits acadèmics
Per accedir a estudis oficials de màster, cal estar en disposició d'un títol universitari oficial.
Per cursar el màster és recomanable haver realitzat algun dels estudis que es detallen a continuació:
• Ciències de la salut
• Grau / llicenciatura de Medicina
• Grau / llicenciatura d'Infermeria
• Grau / llicenciatura de Ciències Biomèdiques
• Grau / llicenciatura de Farmàcia
• Grau / llicenciatura de Nutrició Humana i Dietètica
• Grau / llicenciatura de Ciència i Tecnologia dels Aliments
• Grau / llicenciatura de Veterinària
• Grau / llicenciatura de Psicologia
Aquests estudiants no hauran de realitzar cap complement de formació.
És altament recomanable un nivell de competència en llengua anglesa equivalent a l'B2 d'el Marc comú europeu de referència per a les llengües que permeti la consulta i comprensió de recursos d'aprenentatge i articles científics en anglès.
Es recomana un nivell de competència de nivell d'usuari en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

El Màster de la UOC ofereix un quadre d‟assignatures repartides de manera progressiva, dissenyat d‟acord amb les aptituds adquirides en el transcurs de cada semestre. Aquesta distribució facilita que l'estudiant disposi d'un criteri sòlid d'elecció, orientat cap a les vostres preferències i qualitats personals. La flexibilitat de la normativa acadèmica de la UOC permet tenir un ampli ventall de possibilitats en decidir quins crèdits tria cada semestre.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà, català.

Durada

Inici: octubre 2025.

Objectius

El màster universitari de Salut Planetària té com a objectiu dotar les persones titulades de diferents àmbits de coneixement de les competències necessàries per promoure la salut a escala global respectant els límits dels sistemes naturals del planeta, mitjançant l'anàlisi dels reptes que afronta la humanitat lligats a la crisi climàtica i ambiental global, el disseny de solucions i la seva implementació a les nostres societats, des de les seves respectives àrees de coneixement.

El programa proporciona una formació especialitzada en els efectes que tenen per a la salut el canvi climàtic i el canvi ambiental global, centrant-se en aquelles àrees que a nivell internacional s'han definit com els reptes principals de la humanitat: els sistemes alimentaris, l'ús del sòl , la pèrdua de biodiversitat, l'escassetat de recursos hídrics, la contaminació global, la urbanització i el canvi climàtic. Mitjançant un abordatge interdisciplinari, dotarà l'alumnat amb els coneixements i les eines necessaris perquè puguin dissenyar solucions i implementar canvis a la nostra societat mitjançant la recerca, el desenvolupament, la innovació i la promoció de polítiques de salut pública i ambientals des de l'acadèmia, les administracions públiques o el sector privat.

Titulació obtinguda

Els títols de grau, màster universitari i doctorat que expedeix la UOC són títols universitaris oficials que tenen validesa a tot el territori espanyol i als països de l'espai europeu d'educació superior (EEES). La validesa en altres països dels títols universitaris oficials expedits per la UOC estarà determinada en cada cas per les lleis deducació de cada país.

Perspectives laborals

En el sector acadèmic, es podran incorporar com a personal investigador o de coordinació de projectes en centres de recerca o departaments universitaris enfocats a la investigació en la salut pública, la salut ambiental, l'epidemiologia, les ciències ambientals i l'ecologia, entre altres disciplines. En els serveis sanitaris, com ara hospitals, atenció primària, sociosanitaris, serveis socials i de benestar social, es podran incorporar per elaborar projectes que busquin integrar aspectes de sostenibilitat ambiental en l'atenció i la gestió de la salut com a estratègia fonamental per protegir la salut a escala global. En l'àmbit de l'administració pública, podran treballar com a tècnics d'administracions estatals, autonòmiques, regionals i locals en el desenvolupament i implementació de plans de gestió del territori, urbanisme i energia que no posin en risc la salut i que la millorin, aplicant, per tant, l'enfocament de salut planetària.
Màster Universitari de Salut Planetària (interuniversitari: UOC, UPF)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Lleida
C/ Canyeret, 12, 2a planta 25007 Lleida
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Palma
C/ d'Ausiàs March, 11 07003 Palma (Illes Balears)
UOC, sede Reus
Plaça del Baluard, 3 43201 Reus (Tarragona)
UOC, sede Salt
C/ Sant Antoni, 1, 1a. planta 17190 Salt (Girona)
+ vegeu més seus
Sol·licita informació
X