Màster Universitari d'Alimentació Saludable i Sostenible (UOC)

1071 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Màster Universitari d'Alimentació Saludable i Sostenible (UOC)
Sol·licita informació
Màster oficial
Oficial / homologat
On-line
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Fracciona fàcil!
Forma't amb el màster universitari en línia d'Alimentació Saludable i Sostenible. Dirigeix la teva carrera professional cap a l'àmbit de l'alimentació, la salut comunitària i la sostenibilitat alimentària. Aplica els conceptes apresos per a contribuir a la promoció d'hàbits saludables treballant amb eines comunitàries, digitals i de recerca, i descobreix les estratègies de canvi conductual per a influir en la prevenció de determinades malalties al llarg de la vida.

Temari

Assignatures obligatòries - Crèdits:
  • Alimentació i salut pública avançada 6
  • Avanços en alimentació en les diferents etapes de la vida 4
  • Divulgació científica i comunicació alimentària 6
  • Alimentació i societat 4
  • Alimentació per a la prevenció de patologies prevalents 6
  • Eines i protocol per al TFM 4
  • Alimentació en el món 6
  • Estratègies educatives i de canvi conductual 6
Assignatures optatives - Crèdits:
  • Noves tendències en alimentació 6
  • Reptes en seguretat alimentària 6
  • Gastronomia, salut i sostenibilitat 6
  • Sistemes alimentaris sostenibles 6
  • Pràcticum 6
Treball final de màster - Crèdits:
  • Treball final de màster 6

Requisits

Per a cursar el màster universitari és obligatori haver superat algun dels estudis de l'àrea de ciències de la salut que es detallen:
Grau, llicenciatura o diplomatura de:
  • Nutriió Humana i Dietètica.
  • Infermeria.
  • Biologia.
  • Biologia Sanitària.
  • Bioquímica.
  • Ciència i Tecnologia dels Aliments.
  • Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.
  • Farmàcia.
  • Medicina.
  • Veterinària.
  • Enginyeria Agrònoma.
  • Biotecnologia.
  • Enginyeria Biomèdica.
  • Gastronomia i Arts Culinàries.
  • Biomedicina.
  • Fisioteràpia.
  • Genètica.
També podran accedir al màster estudiants amb titulacions afins o equivalents, sempre que la Comissió d'Admissió, formada per la direcció del programa i l'equip de tutors, el consideri oportú.
Atès que l'admissió al màster està condicionada als perfils d'ingrés descrits anteriorment, aquest programa no preveu la realització de complements de formació.
Coneixements previs:
Es recomana un nivell de competència en llengua anglesa equivalent al B2 del Marc comú europeu de referència per a les llengües que permeti la consulta i comprensió de recursos d'aprenentatge i articles científics en anglès.
Es recomana un nivell de competència d'usuari en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

El Màster Universitari d'Alimentació Saludable i Sostenible de la UOC ofereix un quadre d'assignatures repartides de manera progressiva, dissenyat d'acord amb les aptituds adquirides en el transcurs de cada semestre. Aquesta distribució facilita que l'estudiant disposi d'un criteri sòlid d'elecció, orientat cap a les seves preferències i qualitats personals. La flexibilitat de la normativa acadèmica de la UOC permet disposar d'un ampli ventall de possibilitats en decidir quins crèdits tria cada semestre.

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà.

Durada

Data inici docència: 10 de març 2025.

Objectius

El principal objectiu del màster és integrar el coneixement dels efectes de l'alimentació sobre la salut i la malaltia amb la finalitat de dissenyar, desenvolupar i avaluar activitats de promoció de la salut i prevenció de trastorns i malalties relacionades amb l'alimentació i els estils de vida. Pretén donar eines per a l'educació nutricional i estratègies de canvi conductual per a fomentar l'adquisició d'hàbits saludables per a aconseguir un envelliment actiu i saludable.
Està orientat al fet que l'estudiantat pugui donar resposta als reptes actuals en alimentació i salut pública, considerant el context global, cultural, sociodemogràfic, epidemiològic, científic i tecnològic, i demostrant una comprensió crítica i basada en l'evidència dels elements que configuren una alimentació saludable, segura, apetible i sostenible.
A causa de la seva rellevància, a l'actualitat i al focus de recerca del professorat, la capacitació digital i la sostenibilitat alimentària són elements transversals en tot el programa. Amb l'objectiu fonamental de formar a professionals compromesos amb l'alimentació i la salut planetària, la titulació inclou una especialització de Sostenibilitat Alimentària.

Titulació obtinguda

Els títols de grau, màster universitari i doctorat que expedeix la UOC són títols universitaris oficials que tenen validesa en tot el territori espanyol i els països de l'espai europeu d'educació superior (EEES). La validesa en altres països dels títols universitaris oficials expedits per la UOC vindrà determinada en cada cas per les lleis d'educació de cada país.

Pràctiques

Durant les pràctiques l'estudiant disposa d'un seguiment docent personalitzat amb un professional que actua com a tutor de centre de pràctiques i un professor que actua com a tutor acadèmic.

Perspectives laborals

El màster ofereix una formació versàtil que afavoreix clarament la inserció i la mobilitat laboral, i també la millora de la carrera professional en diferents àmbits, com els següents: Direcció o lloc de responsabilitat tècnica o expert en empreses del sector agroalimentari, en departaments de qualitat, innovació i desenvolupament o màrqueting. Direcció o lloc de responsabilitat tècnica o expert del servei d'alimentació o nutrició en una empresa de restauració col·lectiva o en una empresa de distribució. Consulta privada. Hospitals i centres de salut. Indústria alimentària. Recerca i educació. Consultor. Tècnic en fundacions vinculades a l'àmbit de la nutrició, l'alimentació i el consum. Salut pública i ONG. Mitjans de comunicació i divulgació en alimentació, salut, sostenibilitat i medi ambient.
Màster Universitari d'Alimentació Saludable i Sostenible (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Lleida
C/ Canyeret, 12, 2a planta 25007 Lleida
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Palma
C/ d'Ausiàs March, 11 07003 Palma (Illes Balears)
UOC, sede Reus
Plaça del Baluard, 3 43201 Reus (Tarragona)
UOC, sede Salt
C/ Sant Antoni, 1, 1a. planta 17190 Salt (Girona)
+ vegeu més seus
Sol·licita informació
X