Màster en Dietètica i seguretat alimentària per a col?lectivitats (Certificat per la Càtedra Ferran Adrià)

Preu 2.600 €
Sol·licita informació
MCA Network Group
Màster en Dietètica i seguretat alimentària per a col?lectivitats (Certificat per la Càtedra Ferran Adrià)
Sol·licita informació
Màster
On-line
60 crèdits
Preu 2.600 €

Descripció

El Màster en dietètica i seguretat alimentària per a col·lectivitats està orientat a titulats universitaris i professionals del sector de la restauració col·lectiva interessats en actualitzar la seva formació i especialitzar-se en aquesta àrea professional. Els continguts del màster estan dissenyats per oferir una formació teorico-pràctica, que respon a la demanda actual del sector.
 

Temari

Mòdul 1. Fonaments de la nutrició
Unitats formatives:
1. Alimentació i nutrició: conceptes bàsics
2. Bases fisiològiques i metabòliques de la nutrició
3. Regulació de la ingesta d'aliments: la fam i la set

Mòdul 2. Nutrients
Unitats formatives:
1. Nutrients: conceptes bàsics
2. Energia
3. Hidrats de carboni
4. Lípids
5. Proteïnes
6. Vitamines
7. Minerals
8. Aigua

Mòdul 3. Aliments
Unitats formatives:
1. Aliments. conceptes bàsics
2. Cereals, tubercles i sucre
3. Greixos i olis comestibles
4 Llet i productes derivats
5. Carns, peixos, ous i llegums
6. Fruites i hortalisses
7. Begudes
8 Aliments funcionals

Mòdul 4. Alimentació i salut
Unitats formatives:
1. La salut
2. Reaccions adverses als aliments
3. Prevenció i promoció de la salut

Mòdul 5. Alimentació i tecnologia en col·lectivitats
Unitats formatives:
1. Introducció al sector de la restauració col·lectiva
2. Organització de la cuina a col·lectivitats
3. Conservació dels aliments
4. Tècniques físiques de conservació dels aliments
5. Tècniques químiques, biològiques i mixtes de conservació dels aliments
6. Tècniques de processat dels aliments

Mòdul 6. Qualitat i seguretat alimentària
Unitats formatives:
1. Bases de la seguretat alimentària
2. Reaccions adverses als aliments
3. Perills per a la seguretat alimentària
4. La seguretat alimentària a l'empresa
5. Legislació en matèria de seguretat alimentària

Mòdul 7. El Sistema APPCC
Unitats formatives:
1. Fase 1: Preparació i planificació
2. Fase 2: Estudi i desenvolupament
3. Fase 3: Implantació
4. Fase 4: Revisió i millora contínua
Annex I. Model de documentació APPCC

Mòdul 8. Dietètica
Unitats formatives:
1. Dietètica: conceptes bàsics
2. Valoració de l'estat nutricional
3. Disseny, elaboració i seguiment de dietes
4. Nutrició i dietètica en estats fisiològics
5. Nutrició i dietètica en diferents estats patològics

Mòdul 9. Dietes a col·lectivitats
Unitats formatives:
1. Hospitals i clíniques.
2. Menjadors escolars.
3. Centres geriàtrics.
4. Interacció fàrmac-dieta

Mòdul 10. Aliments especials
Unitats formatives
1. Aliments funcionals
2. Complements alimentaris
3. Nutracéuticos
4. Aliments dietètics

Mòdul 11. Nutrició i dietètica a intoleràncies, al·lèrgies i la malaltia celíaca
Unitats formatives
1. Disseny i elaboració de menús per a les intoleràncies
2. Disseny i elaboració de menús per a les al·lèrgies
3. Disseny i elaboració de menús per a la malaltia celíaca (MC)
4. Prevenció de les complicacions de les intoleràncies, al·lèrgies i l'EC en empreses de restauració

Mòdul 12. Altres dietes a col·lectivitats
Unitats formatives
1. Dieta ovolácteovegetariana
2. Dieta en la diabetis
3. Dietes per diferents ètnies

Mòdul 13. Tècniques d'envasat en col·lectivitats
Unitats formatives
1. La cuina d'assemblatge 45 en la restauració col·lectiva
2. Materials per a l'envasament d'aliments de IV i V gamma
3. Tècniques d'envasat per a productes de IV i V gamma

Mòdul 14. La gestió higienicosanitària en col·lectivitats
Unitats formatives
1. Introducció a la gestió higiènica en col·lectivitats
2. Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips
3. Control de plagues
4. Control de la qualitat de l'aigua
5. Control de proveïdors i matèries primeres
6. Control d'al·lèrgens.
7. Manteniment de locals, instal·lacions i equips
8. Traçabilitat
9. Formació del personal
10. Gestió de residus i deixalles

Mòdul 15. Projecte fi de màster
Consisteix a desenvolupar un estudi relacionat amb la matèria, que permeti posar en pràctica els coneixements teòrics i pràctics impartits en el curs.
 

Destinataris

  • Titulats universitaris (Diplomats / Llicenciats / Graduats) a: Nutrició i dietètica, Medicina, Biologia, Farmàcia, Bioquímica, Química, Psicologia, Infermeria, Veterinària, Ciències de l'Educació, Psicopedagogia, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Ciències culinàries i gastronòmiques, així com Ciència i Tecnologia dels Aliments.
  • Professionals relacionats amb la restauració per a col·lectivitats: hospitals, escoles, residències d'avis, empreses de càtering, cuines centrals ....

Requisits

Per accedir a la formació dels alumnes hauran de disposar de titulació universitària o, si no, acreditar experiència professional en el sector mitjançant certificat/s d'empresa/es (mínim 5 anys).

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Tot el procés de formació és e-learning, la qual cosa permet a l'alumne ampliar i actualitzar la seva formació amb total flexibilitat horària. A l'alumne se li facilita un codi d'accés a l'aula virtual on pot estudiar i descarregar-se en format pdf els continguts del curs, consultar casos pràctics, observar l'evolució del seu aprenentatge i intercanviar informació amb els tutors.

Objectius

  • Actualitzar i ampliar els coneixements relacionats amb la composició d'aliments i els requeriments nutricionals.
  • Aportar els coneixements necessaris sobre seguretat alimentària, els seus principis i legislació.
  • Estudiar el funcionament de les cuines centrals i la restauració diferida.
  • Aprofundir en les noves tècniques de conservació i dels processos en l'elaboració d'aliments.
  • Conèixer la influència dels processos tecnològics sobre el valor nutritiu dels aliments.
  • Proporcionar els coneixements i la capacitat tècnica necessaris per al disseny i l'aplicació d'una dieta adequada a cada individu i col·lectivitat.
  • Conèixer les característiques i els criteris d'aplicació dels aliments funcionals, els complements alimentaris, els nutracèutics i els productes dietètics.
  • Establir què són les reaccions adverses als aliments i la seva classificació.
  • Analitzar la legislació sobre al·lèrgens i la seva aplicació en el sector de les col·lectivitats.
  • Conèixer els diferents tècniques d'envasat d'aliments, els diferents materials utilitzats, així com els problemes interacció envàs-aliment.
  • Conèixer els principals plans d'higiene adaptats a la restauració col·lectiva.

Titulació obtinguda

Un cop superat el procés d'avaluació, la Universitat Camilo José Cela expedirà el títol propi de: "Màster en Dietètica i seguretat alimentària per a col·lectivitats".

Professorat

Durant tot el procés formatiu, els alumnes compten amb el suport d'un tutor expert en la matèria d'estudi que, a més d'atendre les seves consultes, realitza un seguiment personalitzat del seu aprenentatge. L'alumne pot contactar amb el tutor per correu electrònic i telèfon.
Màster en Dietètica i seguretat alimentària per a col?lectivitats (Certificat per la Càtedra Ferran Adrià)
MCA Network Group
Campus i seus: MCA Network Group
MCA Network Group
Via Ausetania, 18 08500 Barcelona
Sol·licita informació
X