Grau en Filosofia, Política i Economia
1055 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.656 €
Sol·licita informació
Grau en Filosofia, Política i Economia
Sol·licita informació
Informació del curs
Grau
Presencial
Barcelona
4 anys
Preu 1.656 €
Descripció
El grau en Filosofia, Política i Economia té una forta tradició en l'àmbit acadèmic anglosaxó i s'imparteix actualment a gairebé cinquanta universitats de referència (Duke, Berna, Hamburg, Manchester, Oxford, Pennsilvània o Yale).
El grau ofereix una visió de les ciències socials des de diferents perspectives que permet dotar els estudiants de les eines necessàries per analitzar un món cada vegada més global, complex i connectat.
L'estudiant que vulgui accedir a cursar aquests estudis de grau ha de disposar d'una base mínima de matemàtiques, així com una aptitud per a la comunicació i capacitat de discussió i diàleg. Els coneixements previs en història, filosofia i lògica seran útils per elaborar anàlisis de teories i dades relacionades amb les ciències polítiques. L'interès pel món de la política en general, l'ètica, el dret i la sociologia és igualment rellevant, així com la voluntat de gestió pública, la innovació i l'interès per l'aprenentatge continu.
El caràcter fortament interdisciplinari del programa requereix que es faci una reflexió metodològica sobre els coneixements que hi intervenen. Per aquest motiu, el grau inclou:
La metodologia de les ciències socials. L'estudiant podrà, no solament conèixer els continguts establerts en el pla d'estudis, sinó també reflexionar sobre les maneres com s'accedeix a aquests continguts i coneixements.
La lògica i les teories dels raonaments i les argumentacions.
La dimensió específicament filosòfica. Tant el coneixement com l'acció són necessàriament reflexius; per tant, el grau té en compte, especialment a través dels seminaris, la discussió filosòfica de qüestions com els processos de constitució de la identitat (personal i col·lectiva) i del reconeixement, la qüestió dels significats de la llibertat, el fet que podem pensar i justificar com una societat justa, etc. Temes que ajuden a veure com aquestes i altres qüestions travessen molts altres apartats del programa i són presents a les discussions de la cultura i les societats contemporànies.
Temari
El grau està organitzat per tres universitats, la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M) i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). Aquesta última n'és la responsable de la coordinació acadèmica.
Per cursar aquest grau pots matricular-te en qualsevol de les tres universitats que l'organitzen, seguint els procediments normals de preinscripció universitària. En qualsevol cas, però, el primer curs s'imparteix a Barcelona (a la UPF) i el segon curs s'imparteix a Madrid (un semestre a la UAM i un semestre a la UC3M), mentre que el tercer i el quart curs els cursaràs en aquella de les tres universitats on t'hagis matriculat.
A tercer i quart curs les assignatures seran principalment optatives, per facilitar l'adaptació del pla d'estudis als interessos de cada estudiant. En el tercer o quart curs, els estudiants podran seguir els seus estudis en centres estrangers amb programes d'intercanv
En el quart curs s'elaborarà el treball de fi de grau en una de les universitats participants o, puntualment, en un dels centres d'intercanvi. Els estudiants completaran la seva formació amb la possibilitat de seguir un programa de pràctiques externes.
Durant els dos primers cursos les assignatures proporcionen coneixements generals de les àrees del grau; els dos últims cursos són d'especialització, mitjançant l'elecció d'itineraris.
El grau consta d'assignatures de formació bàsica, assignatures obligatòries, seminaris de casos, itineraris d'especialització, pràctiques externes, programa de mobilitat internacional i treball de fi de grau.
La càrrega lectiva de les diferents àrees de coneixement en els dos primers cursos (120 crèdits ECTS en total) és la següent:
- Economia (20%): 30 crèdits
- Ciències Polítiques i Dret (30%): 36 crèdits
- Filosofia, Humanitats i Comunicació (20%): 30 crèdits
- Seminaris de casos (10%): 12 crèdits
- Anàlisi quantitativa (10%): 12 crèdits
- Competències que s'adquiriras
Estades a l'estranger
El pla d'estudis promou la mobilitat dels estudiants i obre la possibilitat de cursar el tercer o el quart en universitats estrangeres de prestigi.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Objectius
El grau té l'objectiu principal de formar professionals que puguin exercir la seva activitat en institucions públiques i privades. Els graduats obtindran una sòlida formació en ciències polítiques i economia, amb una base important en l'anàlisi crítica i moral que proporcionen les humanitats, essencialment la filosofia.
Un altre objectiu del grau és que l'estudiant comprengui que les societats contemporànies estan situades en un marc geogràfic, cultural i històric concret i que conegui les relacions de dependència i d'interdependència dels problemes i dels conflictes que hi sorgeixen, així com que adquireixi una comprensió cosmopolita per arribar a propostes de solució a aquests problemes. La governabilitat inter-/transnacional té tant una dimensió institucional com una dimensió normativa que l'estudiant ha de poder comprendre.
Els coneixements i les propostes d'aquest objectiu se centren en el marc de teories (científiques, normatives) i en el si de propostes (jurídiques, polítiques
Pràctiques
Les pràctiques són externes i optatives en empreses, entitats i institucions públiques.
Perspectives laborals
La inserció laboral dels futurs graduats pot encaixar en àmbits com la política, el periodisme, la indústria, l'educació, la direcció d'empreses, la consultoria i les relacions públiques, els serveis diplomàtics, els governs autonòmics i locals i els organismes internacionals, entre d'altres.
Promocions
Els graduats en Filosofia, Política i Economia sabran:
- Valorar les implicacions sobre la condició humana de les noves formes ideològiques, polítiques, econòmiques i tecnològiques que actuen en el món contemporani i en els conflictes socials a partir de la comprensió de les societats contemporànies i des d'una perspectiva globalitzada i cosmopolita.
- Posar en pràctica el caràcter interdisciplinari i històricament situat de les teories, metodologies i problemes, que tenen una història i un procés de formació i donen lloc a qüestions pendents de resolució.
- Integrar els coneixements adquirits en el context de les diferents disciplines, tant de contingut filosòfic, com polític, històric i econòmic. L'objectiu és interpretar els resultats, avaluar les conclusions, proposar respostes adients a la societat i valorar els resultats obtinguts de manera precisa.
- Dissenyar programes en les diferents disciplines que responguin a les necessitats de millorar les condicions de vida de la societat, tenint en compte els actors polítics nacionals i internacionals, les relacions que estableixen amb les institucions polítiques, i l'entorn socioeconòmic del moment.
- Implementar els programes dissenyats per millorar les condicions de vida de la societat, a partir del seu disseny i de la valoració de la viabilitat i la sostenibilitat del programa.
- Avaluar els programes de millora, la seva implementació, el benefici i el rendiment que s'han produït en els entorns internacionals i locals, en les institucions, en la gestió i en la qualitat dels serves públics o privats.
- Emetre judicis que incloguin una reflexió crítica sobre temes fonamentals de caràcter social, científic i econòmic en un context representatiu de la societat tant internacional com local.
Grau en Filosofia, Política i Economia
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12
08005
Barcelona