Expert en Nutrició i Tecnologia dels Aliments per colectividades
1073 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.600 €
Sol·licita informació
Expert en Nutrició i Tecnologia dels Aliments per colectividades
Sol·licita informació
Informació del curs
Postgrau
On-line
35 crèdits
Preu 1.600 €
Descripció
Curs Organitzat per la Càtedra Ferran Adrià.
El curs d'Expert en Nutrició i Tecnologia dels aliments per a col.lectivitats està orientat a titulats universitaris i professionals del sector de les col·lectivitats interessats a ampliar i actualitzar la seva formació en les àrees de: nutrició, tecnologia dels aliments i seguretat alimentària. Els continguts estan dissenyats per oferir una formació teoricopràctica, que respon a la demanda actual del sector (Cuines centrals, Hospitals, Residències, Col·legis, ...).
El curs d'Expert en Nutrició i Tecnologia dels aliments per a col.lectivitats està orientat a titulats universitaris i professionals del sector de les col·lectivitats interessats a ampliar i actualitzar la seva formació en les àrees de: nutrició, tecnologia dels aliments i seguretat alimentària. Els continguts estan dissenyats per oferir una formació teoricopràctica, que respon a la demanda actual del sector (Cuines centrals, Hospitals, Residències, Col·legis, ...).
Temari
Mòdul 1. Fonaments de la nutrició
Unitats formatives:
• Alimentació i nutrició: conceptes bàsics
• Bases fisiològiques i metabòliques de la nutrició
• Regulació de la ingesta d'aliments: la fam i la set
Mòdul 2. Nutrients
Unitats formatives:
• Nutrients: conceptes bàsics
• Energia
• Hidrats de carboni
• Lípids
• Proteïnes
• Vitamines
• Minerals
• Aigua
Mòdul 3. Aliments
Unitats formatives:
• Aliments. conceptes bàsics
• Cereals, tubercles i sucre
• Greixos i olis comestibles
• Llet i productes derivats
• Carns, peixos, ous i llegums
• Fruites i hortalisses
• Begudes
• Aliments funcionals
Mòdul 4. Alimentació i salut
Unitats formatives:
• La salut
• Reaccions adverses als aliments
• Prevenció i promoció de la salut
Mòdul 5. Alimentació i tecnologia en col·lectivitats
Unitats formatives:
• Introducció al sector de la restauració col·lectiva
• Organització de la cuina a col·lectivitats
• Conservació dels aliments
• Tècniques físiques de conservació dels aliments
• Tècniques químiques, biològiques i mixtes de conservació dels aliments
• Tècniques de processament dels aliments
Mòdul 6. Qualitat i seguretat alimentària
Unitats formatives:
• Bases de la seguretat alimentària
• Reaccions adverses als aliments
• Perills per a la seguretat alimentària
• La seguretat alimentària a l'empresa
• Legislació en matèria de seguretat alimentària
Mòdul 7. El Sistema APPCC
Unitats formatives:
• Fase 1: Preparació i planificació
• Fase 2: Estudi i desenvolupament
• Fase 3: Implantació
• Fase 4: Revisió i millora contínua
Annex I. Model de documentació APPCC
Mòdul 8. Dietètica
Unitats formatives:
• Dietètica: conceptes bàsics
• Valoració de l'estat nutricional
• Disseny, elaboració i seguiment de dietes
• Nutrició i dietètica en estats fisiològics
• Nutrició i dietètica en diferents estats patològics
Mòdul 9. Dietes a col·lectivitats
Unitats formatives:
• Hospitals i clíniques.
• Menjadors escolars.
• Centres geriàtrics.
• Interacció fàrmac-dieta
Unitats formatives:
• Alimentació i nutrició: conceptes bàsics
• Bases fisiològiques i metabòliques de la nutrició
• Regulació de la ingesta d'aliments: la fam i la set
Mòdul 2. Nutrients
Unitats formatives:
• Nutrients: conceptes bàsics
• Energia
• Hidrats de carboni
• Lípids
• Proteïnes
• Vitamines
• Minerals
• Aigua
Mòdul 3. Aliments
Unitats formatives:
• Aliments. conceptes bàsics
• Cereals, tubercles i sucre
• Greixos i olis comestibles
• Llet i productes derivats
• Carns, peixos, ous i llegums
• Fruites i hortalisses
• Begudes
• Aliments funcionals
Mòdul 4. Alimentació i salut
Unitats formatives:
• La salut
• Reaccions adverses als aliments
• Prevenció i promoció de la salut
Mòdul 5. Alimentació i tecnologia en col·lectivitats
Unitats formatives:
• Introducció al sector de la restauració col·lectiva
• Organització de la cuina a col·lectivitats
• Conservació dels aliments
• Tècniques físiques de conservació dels aliments
• Tècniques químiques, biològiques i mixtes de conservació dels aliments
• Tècniques de processament dels aliments
Mòdul 6. Qualitat i seguretat alimentària
Unitats formatives:
• Bases de la seguretat alimentària
• Reaccions adverses als aliments
• Perills per a la seguretat alimentària
• La seguretat alimentària a l'empresa
• Legislació en matèria de seguretat alimentària
Mòdul 7. El Sistema APPCC
Unitats formatives:
• Fase 1: Preparació i planificació
• Fase 2: Estudi i desenvolupament
• Fase 3: Implantació
• Fase 4: Revisió i millora contínua
Annex I. Model de documentació APPCC
Mòdul 8. Dietètica
Unitats formatives:
• Dietètica: conceptes bàsics
• Valoració de l'estat nutricional
• Disseny, elaboració i seguiment de dietes
• Nutrició i dietètica en estats fisiològics
• Nutrició i dietètica en diferents estats patològics
Mòdul 9. Dietes a col·lectivitats
Unitats formatives:
• Hospitals i clíniques.
• Menjadors escolars.
• Centres geriàtrics.
• Interacció fàrmac-dieta
Destinataris
• Titulats universitaris (Diplomats / Llicenciats / Graduats): Nutrició i dietètica, Medicina, Biologia, Farmàcia, Bioquímica, Química, Psicologia, Infermeria, Veterinària, Ciències de l'Educació, Psicopedagogia, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Ciències culinàries i gastronòmiques, així com Ciència i Tecnologia dels Aliments.
• Professionals relacionats amb la restauració per a col·lectivitats: hospitals, escoles, residències d'avis, empreses de càtering, cuines centrals ....
• Professionals relacionats amb la restauració per a col·lectivitats: hospitals, escoles, residències d'avis, empreses de càtering, cuines centrals ....
Requisits
Per accedir a la formació dels alumnes hauran de disposar de Titulació Universitària o, si no, acreditar experiència professional en el sector (mínim 3 anys).
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Metodologia
Totalment en línia a través d'una aula virtual.
Objectius
• Actualitzar i ampliar els coneixements relacionats amb la composició d'aliments i els requeriments nutricionals.
• Aportar els coneixements necessaris sobre seguretat alimentària, els seus principis i legislació.
• Estudiar el funcionament de les cuines centrals i la restauració diferida.
• Aprofundir en les noves tècniques de conservació i dels processos en l'elaboració d'aliments.
• Conèixer la influència dels processos tecnològics sobre el valor nutritiu dels aliments.
• Proporcionar els coneixements i la capacitat tècnica necessaris per al disseny i l'aplicació d'una dieta adequada a cada individu i col·lectivitat.
• Aportar els coneixements necessaris sobre seguretat alimentària, els seus principis i legislació.
• Estudiar el funcionament de les cuines centrals i la restauració diferida.
• Aprofundir en les noves tècniques de conservació i dels processos en l'elaboració d'aliments.
• Conèixer la influència dels processos tecnològics sobre el valor nutritiu dels aliments.
• Proporcionar els coneixements i la capacitat tècnica necessaris per al disseny i l'aplicació d'una dieta adequada a cada individu i col·lectivitat.
Titulació obtinguda
Expert en Nutrició i tecnologia dels aliments per a col·lectivitats. Títol propi per la Universidad Camilo José Cela (Emparat per la Llei Orgànica 6/2001 d'Universitats). La Càtedra Ferran Adrià, com a entitat organitzadora, també expedeix un certificat avalant els coneixements de l'alumne.
Promocions
• Finançament sense interessos.
• Formació bonificable per a treballadors en règim general. L'empresa es pot beneficiar de la bonificació en les quotes de la seguretat social.
• Formació bonificable per a treballadors en règim general. L'empresa es pot beneficiar de la bonificació en les quotes de la seguretat social.
Avantatges del curs
Durant tot el procés formatiu, els alumnes compten amb el suport d'un tutor expert en la matèria d'estudi que, a més d'atendre les seves consultes, realitza un seguiment personalitzat del seu aprenentatge. L'alumne pot contactar amb el tutor per correu electrònic i telèfon.
Tipus d'avaluació
El sistema d'avaluació és continu. Cada mòdul consta d'un test d'avaluació i un exercici pràctic.
Expert en Nutrició i Tecnologia dels Aliments per colectividades
MCA Network Group
Campus i seus: MCA Network Group
MCA Network Group
Via Ausetania, 18
08500
Barcelona