Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments

1099 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.170 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.170 €

Descripció

El Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments  et dóna a conèixer els darrers avenços en tecnologia alimentària per fer front al disseny i comercialització d'aliments.
Alimentar-se ja no és només una necessitat fisiològica. S'ha convertit, d'una banda, en un acte que proporciona plaer, i de l'altra en un instrument per tenir cura de la nostra salut i la prevenció de determinades patologies.
Disposem de més informació sobre els possibles beneficis o perjudicis que pot ocasionar una determinada manera d'alimentar-se. Tenim a l'abast una gran oferta d'aliments gràcies a la millora de les tècniques de producció, conservació i distribució.
Per poder cobrir la demanda, la indústria alimentària ha experimentat un fort creixement en els darrers anys.
L'adaptació als canvis continus que es produeixen al sector alimentari provoca la necessitat d'incorporar professionals que siguin capaços de desenvolupar i innovar en productes alimentaris segurs i de qualitat.
El Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments proporciona a l'estudiantat la possibilitat de conèixer els darrers avenços i tendències en processos de desenvolupament, fabricació i comercialització d'aliments, complements alimentaris i fitoteràpia, així com el tractament de problemes legals derivats, i de seguretat alimentària.

Temari

Càrrega lectiva
  • Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants hauran de superar 12 crèdits ECTS.
  • El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que els estudiants poden invertir per adquirir les competències associades a cadascuna de les assignatures.
  • Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació per part dels estudiants.
  • El procés d'aprenentatge es basa en el model d'avaluació continuada (EC) i no es realitza cap prova presencial en cap assignatura.
Assignatures
Aquest diploma d'expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries:
Assignatura - Crèdits ECTS
El futur de l'alimentació
  • Processos tecnològics en l'elaboració d'aliments
  • L'alimentació del futur
Tecnologia, control i seguretat dels aliments
  • Microbiologia alimentària
  • Toxicologia alimentària
  • Control dels microorganismes i tecnologia alimentària
  • Prerequisits a la indústria alimentària
  • Anàlisi de perills i punts crítics de control (APPCC)
  • Legislació

Destinataris

Perfils d'accés al Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments
Cursar aquest diploma d'expert capacitarà els estudiants per integrar-se en equips multidisciplinaris dedicats a:
  • Desenvolupament de nous productes i garantia dels protocols de seguretat.
  • Planificació i gestió dempreses o centres de restauració col·lectiva.
Sortides professionals
El diploma d'expert de Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments ofereix una formació versàtil que afavoreix la inserció i la mobilitat laboral, així com la millora professional en diferents àmbits, com ara els següents:
  • Indústries del sector alimentari.
  • Empreses i centres de restauració col·lectiva (com geriàtrics, menjadors escolars, hospitals i hostaleria, etc.).
  • Fundacions, organitzacions no governamentals, col·lectius i associacions, entre d'altres, relacionats amb la prevenció i la promoció de la salut o la informació nutricional.

Requisits

Requisits acadèmics
  • Per cursar el Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments cal tenir una titulació universitària prèvia.
En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement d'un mínim de 2 anys d'experiència professional en els àmbits següents:
  • Nutrició Humana i Dietètica
  • Infermeria
  • Medicina
  • Farmàcia
  • Fisioteràpia
  • Psicologia
  • Biologia,
  • Ciència i Tecnologia dels Aliments
  • Bioquímica
  • Un altre camp vinculat a les Ciències de la Salut.
Aquest Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments no habilita per exercir una professió regulada. A l'àmbit de la nutrició i la salut, algunes professions, activitats o competències estan regulades pel BOE. Des de l'any 2009 els títols de grau universitari de Nutrició Humana i Dietètica són els que habiliten per a l'exercici de la professió regulada (Resolució de 5 de febrer de 2009, BOE de 17 de febrer de 2009).

Coneixements previs
  • Es recomana un nivell de competència en llengua anglesa equivalent al B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües que permeti la consulta i comprensió de recursos d'aprenentatge i articles científics en anglès.
  • Es recomana un nivell de competència d'usuari en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol, Català.

Durada

Inici: A consultar.

Objectius

  • Disposar dels coneixements tant teòrics com pràctics en matèria de les ciències i tecnologies dels aliments necessaris per tenir una visió integrada dels aspectes nutricionals i tecnològics en l'elaboració de productes alimentaris
  • Analitzar i avaluar riscos alimentaris a partir del coneixement dels mètodes més avançats en control, qualitat i seguretat alimentària
  • Poder participar i assessorar científicament i tecnològicament en el procés d'innovació i disseny de nous productes a la indústria alimentària o afins
  • Conèixer les propietats terapèutiques de les plantes per aprofitar-les en benefici de la salut
Algunes de les competències són
  • Aplicar els coneixements adquirits i la capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea destudi.
  • Comunicar les seves conclusions (i els coneixements i les raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • Aprendre de manera continuada autodirigida i autònoma.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert en Tecnologia Alimentària i Desenvolupament de Nous Aliments
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Sevilla
Avenida Torneo, 32 41002 Sevilla
UOC, sede València
Carrer de la Pau, 3 46005 Valencia (València)
Sol·licita informació
X