Diploma d'Expert de Nutrició, Salut i Prevenció
1034 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.240 €
Sol·licita informació
Diploma d'Expert de Nutrició, Salut i Prevenció
Sol·licita informació
Informació del curs
Postgrau
On-line
10 crèdits
Preu 1.240 €
Descripció
Amb aquest diploma d'expert podeu adquirir coneixements sobre la nutrició aplicada tant a patologies prevalents com a les diferents necessitats de cada persona en funció de l'edat, el gènere i l'activitat física.
Temari
Càrrega lectiva
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants han de superar 10 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Avenços en alimentació en les diferents etapes de la vida - 4 Crèdits ECTS
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants han de superar 10 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Avenços en alimentació en les diferents etapes de la vida - 4 Crèdits ECTS
- Nutrició a les diferents etapes de la vida
- Nutrició i envelliment
- Nutrició esportiva
- Alimentació per a la prevenció de malalties cardiovasculars
- El paper de la dieta en les malalties metabòliques
- Relació entre alimentació i càncer
- Contribució de l'alimentació a la salut cerebral
- Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Destinataris
Perfils
Professionals de la nutrició, la salut, la restauració o la indústria alimentària.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
Professionals de la nutrició, la salut, la restauració o la indústria alimentària.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
- Tècnic en organitzacions governamentals o no governamentals en projectes de salut pública, programes de prevenció de malalties i promoció dhàbits alimentaris saludables.
- Assessor alimentari a hospitals, centres de salut, geriàtrics i menjadors escolars.
Requisits
Requisits d'accés
Haver superat algun dels estudis de l'àrea de Ciències de la Salut que es detallen tot seguit.
Grau, llicenciatura o diplomatura de:
Haver superat algun dels estudis de l'àrea de Ciències de la Salut que es detallen tot seguit.
Grau, llicenciatura o diplomatura de:
- Nutrició Humana i Dietètica
- Infermeria
- Biologia
- Biologia Sanitària
- Bioquímica
- Ciència i Tecnologia dels Aliments
- Ciències de l'activitat física i de l'esport
- Farmàcia
- Medicina
- Veterinària
- Enginyeria Agrònoma
- Biotecnologia
- Enginyeria Biomèdica
- Gastronomia i Arts Culinàries
- Biomedicina
- Fisioteràpia
- Genètica
- Tenir 2 anys d'experiència laboral i/o professional en els àmbits següents:
- Nutrició humana i dietètica
- Infermeria
- Medicina
- Farmàcia
- Fisioteràpia
- Psicologia
- Biologia
- Ciència i tecnologia dels aliments
- Bioquímica
- Un altre camp vinculat a l'àrea de Ciències de la Salut
- No es requereixen coneixements previs
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Metodologia
Modalitat: Online.
Idiomes en els quals s'imparteix
Espanyol, Català.
Durada
Inici: Març 2025.
Objectius
Alguns objectius
Aprofundir en la fisiologia i les malalties i en l'envelliment actiu i saludable.
Avaluar els factors que influeixen en l'estat nutricional a les diferents etapes de la vida per analitzar els principals problemes nutricionals i relacionar-los amb les malalties més prevalents
Analitzar críticament les causes i els efectes de les desigualtats per raó de sexe i gènere i formular accions per contrarestar-les
Examinar les estratègies existents en la prevenció primària, secundària i terciària de la salut
Entendre els conceptes bàsics de l'epidemiologia i l'alimentació a l'àmbit comunitari, així com interpretar dades sobre enquestes i indicadors de nutrició i salut d'individus i poblacions
Algunes competències
Valorar les necessitats energètiques i de nutrients associades a situacions fisiològiques i patològiques, i en funció dels estils de vida
Desenvolupar accions i plans d"intervenció per millorar l"alimentació d"una persona o grup de població considerant els determinants socials de la salut i avaluant críticament els possibles processos i resultats
Analitzar els factors que influeixen en l'èxit de la implantació d'intervencions als diferents entorns alimentaris
Analitzar, interpretar i avaluar la investigació segons els principis de la medicina basada en l'evidència per orientar la presa de decisions al camp de l'alimentació
Utilitzar metodologies de recerca quantitatives i qualitatives per a estudis dalimentació i saber avaluar intervencions alimentàries
Dissenyar estudis epidemiològics per a cada tipus dobjectiu i saber interpretar els resultats obtinguts
Aprofundir en la fisiologia i les malalties i en l'envelliment actiu i saludable.
Avaluar els factors que influeixen en l'estat nutricional a les diferents etapes de la vida per analitzar els principals problemes nutricionals i relacionar-los amb les malalties més prevalents
Analitzar críticament les causes i els efectes de les desigualtats per raó de sexe i gènere i formular accions per contrarestar-les
Examinar les estratègies existents en la prevenció primària, secundària i terciària de la salut
Entendre els conceptes bàsics de l'epidemiologia i l'alimentació a l'àmbit comunitari, així com interpretar dades sobre enquestes i indicadors de nutrició i salut d'individus i poblacions
Algunes competències
Valorar les necessitats energètiques i de nutrients associades a situacions fisiològiques i patològiques, i en funció dels estils de vida
Desenvolupar accions i plans d"intervenció per millorar l"alimentació d"una persona o grup de població considerant els determinants socials de la salut i avaluant críticament els possibles processos i resultats
Analitzar els factors que influeixen en l'èxit de la implantació d'intervencions als diferents entorns alimentaris
Analitzar, interpretar i avaluar la investigació segons els principis de la medicina basada en l'evidència per orientar la presa de decisions al camp de l'alimentació
Utilitzar metodologies de recerca quantitatives i qualitatives per a estudis dalimentació i saber avaluar intervencions alimentàries
Dissenyar estudis epidemiològics per a cada tipus dobjectiu i saber interpretar els resultats obtinguts
Titulació obtinguda
Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert.
Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert de Nutrició, Salut i Prevenció
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156
08018
Barcelona
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4
28010
Madrid
UOC, sede Sevilla
Avenida Torneo, 32
41002
Sevilla
UOC, sede València
Carrer de la Pau, 3
46005
Valencia
(València)