Diploma d'Expert de Nutrició, Salut i Prevenció

1034 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.240 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Nutrició, Salut i Prevenció
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
10 crèdits
Preu 1.240 €

Descripció

Amb aquest diploma d'expert podeu adquirir coneixements sobre la nutrició aplicada tant a patologies prevalents com a les diferents necessitats de cada persona en funció de l'edat, el gènere i l'activitat física.

Temari

Càrrega lectiva
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants han de superar 10 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Avenços en alimentació en les diferents etapes de la vida - 4 Crèdits ECTS
  • Nutrició a les diferents etapes de la vida
  • Nutrició i envelliment
  • Nutrició esportiva
Alimentació per a la prevenció de patologies prevalents - 6 Crèdits ECTS
  • Alimentació per a la prevenció de malalties cardiovasculars
  • El paper de la dieta en les malalties metabòliques
  • Relació entre alimentació i càncer
  • Contribució de l'alimentació a la salut cerebral
  • Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
En aquest programa no es fan pràctiques.

Destinataris

Perfils
Professionals de la nutrició, la salut, la restauració o la indústria alimentària.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
  • Tècnic en organitzacions governamentals o no governamentals en projectes de salut pública, programes de prevenció de malalties i promoció dhàbits alimentaris saludables.
  • Assessor alimentari a hospitals, centres de salut, geriàtrics i menjadors escolars.

Requisits

Requisits d'accés
Haver superat algun dels estudis de l'àrea de Ciències de la Salut que es detallen tot seguit.
Grau, llicenciatura o diplomatura de:
  • Nutrició Humana i Dietètica
  • Infermeria
  • Biologia
  • Biologia Sanitària
  • Bioquímica
  • Ciència i Tecnologia dels Aliments
  • Ciències de l'activitat física i de l'esport
  • Farmàcia
  • Medicina
  • Veterinària
  • Enginyeria Agrònoma
  • Biotecnologia
  • Enginyeria Biomèdica
  • Gastronomia i Arts Culinàries
  • Biomedicina
  • Fisioteràpia
  • Genètica
També poden accedir al diploma d'expert estudiants amb titulacions afins o equivalents, sempre que la Comissió d'Admissió, formada per la direcció del programa i l'equip de tutors, ho consideri oportú.
  • Tenir 2 anys d'experiència laboral i/o professional en els àmbits següents:
  • Nutrició humana i dietètica
  • Infermeria
  • Medicina
  • Farmàcia
  • Fisioteràpia
  • Psicologia
  • Biologia
  • Ciència i tecnologia dels aliments
  • Bioquímica
  • Un altre camp vinculat a l'àrea de Ciències de la Salut
Coneixements previs
  • No es requereixen coneixements previs

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol, Català.

Durada

Inici: Març 2025.

Objectius

Alguns objectius
Aprofundir en la fisiologia i les malalties i en l'envelliment actiu i saludable.
Avaluar els factors que influeixen en l'estat nutricional a les diferents etapes de la vida per analitzar els principals problemes nutricionals i relacionar-los amb les malalties més prevalents
Analitzar críticament les causes i els efectes de les desigualtats per raó de sexe i gènere i formular accions per contrarestar-les
Examinar les estratègies existents en la prevenció primària, secundària i terciària de la salut
Entendre els conceptes bàsics de l'epidemiologia i l'alimentació a l'àmbit comunitari, així com interpretar dades sobre enquestes i indicadors de nutrició i salut d'individus i poblacions
Algunes competències
Valorar les necessitats energètiques i de nutrients associades a situacions fisiològiques i patològiques, i en funció dels estils de vida
Desenvolupar accions i plans d"intervenció per millorar l"alimentació d"una persona o grup de població considerant els determinants socials de la salut i avaluant críticament els possibles processos i resultats
Analitzar els factors que influeixen en l'èxit de la implantació d'intervencions als diferents entorns alimentaris
Analitzar, interpretar i avaluar la investigació segons els principis de la medicina basada en l'evidència per orientar la presa de decisions al camp de l'alimentació
Utilitzar metodologies de recerca quantitatives i qualitatives per a estudis dalimentació i saber avaluar intervencions alimentàries
Dissenyar estudis epidemiològics per a cada tipus dobjectiu i saber interpretar els resultats obtinguts

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert de Nutrició, Salut i Prevenció
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Sevilla
Avenida Torneo, 32 41002 Sevilla
UOC, sede València
Carrer de la Pau, 3 46005 Valencia (València)
Sol·licita informació
X