Diploma d'Expert en Mediació de Dret Privat i de Família (UOC)

6 Persones han demanat informació
1063 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Mediació de Dret Privat i de Família (UOC)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €

Descripció

Fracciona fàcil!
Aquest diploma d'expert proporciona prou coneixements per a l'exercici professional de la mediació. El programa compleix les normatives vigents per exercir la mediació i obtenir una titulació que permeti actuar com a mediador o mediadora tant a Espanya com a Catalunya. També ofereix sortides com a professional independent o al si d'institucions públiques i privades a persones amb formació universitària o formació professional superior.

Temari

Assignatura 1. Mediació. Curs per exercir la mediació (100 hores) (4 ECTS)
• Mòdul 1. Anàlisi del conflicte i aspectes psicològics i sociològics (1 ECTS): Marc jurídic. Anàlisi del conflicte i procediments dintervenció. Neurobiologia, sociologia i psicologia del conflicte. Marc jurídic. Marc normatiu de la mediació (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 5 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 2. Processos i tècniques de la comunicació i la negociació en la resolució de conflictes (1 ECTS): tècniques de comunicació. Tècniques de negociació. Negociació i comunicació en la mediació en línia (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 5 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 3. Principis i ètica de la mediació (1 ECTS): El professional mediador. La mediació civil. Principis i ètica de la mediació. El professional mediador a l'àmbit civil (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 5 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 4. Processos i tècniques de resolució de conflictes (1 ECTS)
• Àmbits despecialització. Procés, etapes i tècniques de la mediació. Aspectes metodològics i pràctics. Àmbits actuals i nous d'especialització (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 5 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
Assignatura 2. Mediació civil i mercantil (100 hores) (4 ECTS)
• Mòdul 1. Metodologia i processos de mediació (1 ECTS): Aspectes específics i tècniques de mediació. Parts i pluralitat de parts als conflictes. Participants i representants. Gestió de diferències culturals (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 2 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 2. La mediació en el context de les comunitats, organitzacions i altres àmbits del dret privat (1 ECTS): La mediació comunitària i la convivència ciutadana. La mediació a l'àmbit de les comunitats de propietaris. La mediació a l'esport. La mediació a l'àmbit de la salut. La mediació en l'àmbit laboral (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 3 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 3. Tipologia dels conflictes en altres àmbits del dret privat i nocions bàsiques relacionades amb la regulació jurídica de la mediació del dret privat (1 ECTS): Conflictes en propietat industrial. Conflictes en propietat intel·lectual. Conflictes en assegurances. Conflictes hipotecaris. Conflictes de lloguers. Conflictes de trànsit. La transacció. Els efectes dels acords resultants de la mediació: títol i execució. Lassegurança de responsabilitat civil del mediador. El procediment de mediació per mitjans electrònics (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 3 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 4. Mediació empresarial i societària (1 ECTS): Els conflictes a l'àmbit de les empreses. La mediació empresarial i societària. La mediació en empreses familiars (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 2 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
Assignatura 3. Mediació familiar (100 hores) (4 ECTS)
• Mòdul 1. Conflictes familiars (1 ECTS): Psicologia de les crisis. Anàlisi del conflicte familiar. Sexualitat, gènere i conflicte (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 3 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 2. Marc normatiu de la mediació familiar (1 ECTS): Normativa europea, estatal i algunes normes autonòmiques sobre la mediació familiar (25 hores de treball teòric-pràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 2 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 3. Mediació familiar no judicial (1 ECTS): Introducció a la mediació familiar. Fonaments teòrics. Estructura de la família: sistema, subsistemes, fronteres o límits, i pautes. Cicle de vida: tradicional i nou. Mediació: tipologia Minuchin. Família aglutinada. Família deslligada. Introducció a la mediació familiar. Models de mediació. Procés de mediació. Fases de la mediació (25 hores de treball teoricopràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 4 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).
• Mòdul 4. Mediació intrajudicial (1 ECTS): Eficàcia jurídica dels acords. Efectes jurídics de linici de la mediació i els seus principis. Participació del menor a la mediació familiar. Efectes de la mediació en el procés judicial i viceversa. Indicadors per a la derivació judicial a mediació. Moment processal oportú per fer-ho (25 hores de treball teòric-pràctic: 15 hores teòriques i 10 hores pràctiques, amb 2 treballs, consistents en qüestionaris i casos pràctics basats en conflictes proposats o reals).

Destinataris

Perfils
  • Persones que volen exercir la mediació.
  • Persones amb responsabilitats i interès en la resolució de conflictes.
  • Assessors, executius, dirigents i advocats de tots els sectors.
  • Empleats públics i dirigents de les institucions públiques.
  • Professionals i dirigents d¿institucions privades.
  • Dirigents i empleats d'ONG, fundacions, associacions i altres institucions que treballen en conflictes socials, desigualtat, exclusió, vulnerabilitat, desenvolupament comunitari, etc.
  • Polítics i sindicats.
  • Cossos policials i de seguretat.
  • Professorat i docents.
  • Professionals de lesport i el lleure.
Sortides professionals
  • Mediadors.
  • Mediadors de dret privat.
  • Mediadors de família.
  • Negociadors i resolució de conflictes.
  • Caps i líders dequips de treball o de projectes.

Requisits

Requisits d'accés:
  • Tenir un títol oficial universitari o de formació professional superior.
Coneixements previs:
  • No es requereixen coneixements previs.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: 100% online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

L'objectiu és proporcionar els coneixements per a l'exercici professional de la mediació i dotar la formació específica per treballar com a mediador a Espanya i Catalunya.
Programa per exercir com a mediador o mediadora i obtenir una titulació que permeti l'exercici de la mediació a tot el territori espanyol i oferir sortides professionals com a mediador o mediadora independent o al si d'institucions públiques i privades
Objectius específics
Dotar a l'estudiantat que cursa el programa de les habilitats, les competències i els coneixements necessaris per dur a terme l'anàlisi i la intervenció en qualsevol conflicte a l'àmbit quotidià, a través de la mediació, i sobre la base de la necessària cultura de la pau i la no-violència.
Aprendre i saber aplicar les tècniques de la prevenció i la resolució de conflictes, en concret, de la mediació i la negociació.
Entrar en contacte i conèixer les característiques i requisits dels àmbits en què s'aplica o es pot aplicar la mediació: dret privat, familiar, mercantil, comunitari, educatiu, sanitari, esportiu, etc.
Algunes competències
L'aplicació de la mediació a l'abordatge de qualsevol conflicte a l'àmbit civil i familiar.
El comportament ètic en la intervenció professional
Habilitats per analitzar i avaluar un conflicte i optar per la mediació
Habilitats comunicatives necessàries per abordar i intervenir en un conflicte a través de les tècniques de la resolució de conflictes
Habilitats per gestionar i resoldre conflictes específics

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert en Mediació de Dret Privat i de Família (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X