Diploma d´Expert d´Innovació en Nutrició i Gastronomia
1091 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Diploma d´Expert d´Innovació en Nutrició i Gastronomia
Sol·licita informació
Informació del curs
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €
Descripció
Amb aquest diploma d'expert podeu adquirir coneixements sobre les noves tendències en l'alimentació i la seva aplicació a la gastronomia, tot des d'un enfocament saludable i sostenible.
La preocupació creixent per la salut i la nutrició impulsa la investigació de noves solucions alimentàries que puguin contribuir a una dieta equilibrada i saludable.
La gastronomia és una part integral de la cultura i l'economia locals, i la innovació en aquest camp pot ajudar a desenvolupar noves maneres de cuinar per aconseguir que el fet d'alimentar-se no sigui només plaent, sinó també saludable i sostenible.
La preocupació creixent per la salut i la nutrició impulsa la investigació de noves solucions alimentàries que puguin contribuir a una dieta equilibrada i saludable.
La gastronomia és una part integral de la cultura i l'economia locals, i la innovació en aquest camp pot ajudar a desenvolupar noves maneres de cuinar per aconseguir que el fet d'alimentar-se no sigui només plaent, sinó també saludable i sostenible.
Temari
Càrrega lectiva
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants han de superar 12 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Noves tendències en alimentació - 6 Crèdits ECTS
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants han de superar 12 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Noves tendències en alimentació - 6 Crèdits ECTS
- Nutrigenòmica, nutrigenètica, metabolòmica. La cara emergent de la nutrició.
- Microbiota, epigenètica.
- Dieta cetogènica, dejuni intermitent, FODMAP.
- Dieta vegetariana, dieta vegana.
- Introducció: relació entre gastronomia i nutrició
- Tècniques culinàries i mètodes de cocció
- Cuina i noves tecnologies
- Malalties cròniques i gastronomia
Destinataris
Perfils
Professionals de la nutrició que volen fer un pas més en la innovació alimentària tenint en compte la sostenibilitat en la gastronomia.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
Professionals de la nutrició que volen fer un pas més en la innovació alimentària tenint en compte la sostenibilitat en la gastronomia.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
- Tècnic o expert en departaments de qualitat, innovació i desenvolupament, o bé en empreses del sector de la restauració.
- Tècnic en fundacions vinculades a l'àmbit de la nutrició, alimentació i consum.
- Assessor en empreses del sector de la restauració i/o alimentació.
Requisits
Requisits d'accés
Haver superat algun dels estudis de l'àrea de Ciències de la Salut que es detallen tot seguit.
Grau, llicenciatura o diplomatura de:
Tenir 2 anys d'experiència laboral i/o professional en els àmbits següents:
Haver superat algun dels estudis de l'àrea de Ciències de la Salut que es detallen tot seguit.
Grau, llicenciatura o diplomatura de:
- Nutrició Humana i Dietètica
- Infermeria
- Biologia
- Biologia Sanitària
- Bioquímica
- Ciència i Tecnologia dels Aliments
- Ciències de l'activitat física i de l'esport
- Farmàcia
- Medicina
- Veterinària
- Enginyeria Agrònoma
- Biotecnologia
- Enginyeria Biomèdica
- Gastronomia i Arts Culinàries
- Biomedicina
- Fisioteràpia
- Genètica
Tenir 2 anys d'experiència laboral i/o professional en els àmbits següents:
- Nutrició humana i dietètica
- Infermeria
- Medicina
- Farmàcia
- Fisioteràpia
- Psicologia
- Biologia
- Ciència i tecnologia dels aliments
- Bioquímica
- Un altre camp vinculat a l'àrea de Ciències de la Salut
- No es requereixen coneixements previs
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Metodologia
Modalitat: Online.
Idiomes en els quals s'imparteix
Espanyol, Català.
Durada
Inici: Març 2025.
Objectius
Objectius
- Analitzar molecularment l'efecte dels nutrients sobre l'organisme; sobre l'expressió genètica, les modificacions epigenètiques i l'activitat proteica i sobre el metaboloma
- Integrar els coneixements de l'era postgenòmica per a la prevenció de malalties o establir recomanacions nutricionals personalitzades
- Debatre sobre les expectatives futures i els problemes ètics associats a la genòmica funcional i la biologia de sistemes
- Identificar la relació entre gastronomia, nutrició i salut
- Establir quins efectes tenen les diferents tècniques de cocció sobre les propietats organolèptiques i nutricionals dels aliments
- Abordar la interacció entre nutrició i genètica, les seues expectatives futures i les seues implicacions ètiques
- Usar i aplicar les TIC a l'àmbit professional de la salut
- Aplicar els coneixements adquirits i resoldre problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis i multidisciplinaris
- Transmetre coneixement expert sobre nutrició, alimentació i salut a públics especialitzats i no especialitzats de manera clara i sense ambigüitats
- Aplicar i avaluar el manteniment de pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de risc aplicant la legislació vigent
- Liderar els processos dimplantació de sistemes de seguretat i qualitat alimentària
Titulació obtinguda
Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert.
Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d´Expert d´Innovació en Nutrició i Gastronomia
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156
08018
Barcelona
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4
28010
Madrid
UOC, sede Sevilla
Avenida Torneo, 32
41002
Sevilla
UOC, sede València
Carrer de la Pau, 3
46005
Valencia
(València)