Diploma d'Expert de Desenvolupament i Màrqueting de Productes de Nutrició Esportiva (UOC)

1067 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Desenvolupament i Màrqueting de Productes de Nutrició Esportiva (UOC)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €

Descripció

Amb el diploma d'expert de Desenvolupament i Màrqueting de Productes de Nutrició Esportiva pots adquirir coneixements sobre com s'elaboren els productes de nutrició esportiva i es promou una campanya de comunicació i difusió d'aquests productes.
El diploma d'expert de Desenvolupament i Màrqueting de Productes de Nutrició Esportiva et permet innovar dins de la indústria alimentària, i et dota d'eines per poder comercialitzar aquests productes. Pots aportar valor afegit dins d'aquest sector tenint en compte tant la visió ètica com la legislativa.

Temari

Càrrega lectiva
Per obtenir aquest diploma d'expert, l'estudiant ha de superar 12 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que un estudiant pot invertir per assolir les competències associades amb una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació de l'estudiant.
El procés d'aprenentatge està basat en el model d'avaluació contínua (AC), és a dir, no es faran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures:
Aquest diploma d'expert es cursa en un únic semestre acadèmic, i consta de tres assignatures obligatòries.
Assignatura - Crèdits ECTS
Ergogènia nutricional i farmacològica 4
  • Ajudes ergogèniques aplicades a la pràctica esportiva.
  • Interaccions entre fàrmacs i aliments o plantes.
  • Dopatge.
R+D en productes alimentaris per a esportistes 4
  • Desenvolupament, innovació, producció i comercialització de nous productes alimentaris per a esportistes.
  • Tècniques de comercialització.
  • Aspectes nutricionals, de salut i tecnològics.
  • Categories d'aliments per a esportistes (aspectes tecnològics, els seus mecanismes d'acció, la seva seguretat i eficàcia).
  • Variants dels productes alimentaris convencionals que actualment estan en auge.
Comunicació i màrqueting en nutrició esportiva 4
  • Rol de la comunicació en la promoció de pràctiques i comportaments al voltant del fet alimentari.
  • Planificació, gestió i difusió de campanyes de comunicació relacionades amb el món de l'alimentació i l'esport.
  • Aspectes ètics i legislació relacionada amb la comunicació alimentària (legislació sobre publicitat, declaracions nutricionals, al·legacions de salut, etc.).
  • Màrqueting de serveis i productes per a esportistes en el camp de l'alimentació.
En aquest programa no es cursen pràctiques.

Destinataris

Perfils:
Aquest diploma d'expert capacita els estudiants per integrar-se en equips multidisciplinaris dedicats a:
  • Recerca i desenvolupament de productes de nutrició esportiva.
  • Creació de campanyes de comunicació i màrqueting de l'àmbit de la nutrició esportiva.
Les empreses del camp de la complementació i suplementació esportiva, com a sector econòmic que ha experimentat un creixement elevat, també requereixen professionals formats de manera específica en alimentació i esport per treballar en el desenvolupament de productes orientats a la millora del rendiment sense comprometre l'estat de la salut i basats en l'evidència científica.
Sortides professionals
El diploma d'expert de Desenvolupament i Màrqueting de Productes de Nutrició Esportiva ofereix una formació versàtil que afavoreix la inserció i la mobilitat laboral, i també la millora professional en diferents àmbits, com ara:
  • Empreses de desenvolupament de productes alimentaris orientats a la millora del rendiment físic.
  • Empreses dedicades a gestionar campanyes de màrqueting de productes de nutrició esportiva.
  • com
  • Desenvolupador de productes alimentaris per a esportistes
  • Assessor de campanyes de màrqueting sobre productes alimentaris per a esportistes.

Requisits

Requisits acadèmnics:
Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement d'un mínim de 2 anys d'experiència professional en els àmbits següents:
  • Nutrició Humana i Dietètica,
  • Infermeria,
  • Medicina,
  • Farmàcia,
  • Fisioteràpia,
  • Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE),
  • Un altre camp vinculat a les Ciències de la Salut.
Aquest diploma d'expert no habilita per exercir una professió regulada. En l'àmbit de la nutrició i la salut, algunes professions, activitats o competències estan regulades pel BOE. Des de l'any 2009, són els títols de grau universitari de Nutrició Humana i Dietètica els que habiliten per a l'exercici de la professió regulada (Resolució de 5 de febrer de 2009, BOE de 17 de febrer de 2009).
Coneixements previs:
Es recomana un nivell de competència en llengua anglesa equivalent al B2 del Marc Europeu Comú de referència per a les llengües, que permeti consultar i entendre recursos d'aprenentatge i articles científics en anglès.
S'aconsella disposar de competències de nivell d'usuari en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà, català.

Durada

Inici: A consultar.

Objectius

Alguns objectius són
  • Inspeccionar les substàncies actives més rellevants de l'ergogènia farmacològica
  • Revisar els principals efectes adversos de determinats fàrmacs en tractaments aguts i crònics en esportistes
  • Valorar el compliment (o no) de determinats fàrmacs amb la normativa de dopatge.
  • Saber distingir les diferents ajudes ergogèniques nutricionals que hi ha al mercat, els seus efectes i el seu nivell d'evidència científica
  • Valorar avantatges i inconvenients del consum de complements alimentaris o suplements per a esportistes
  • Identificar les diferències entre aliment, producte dietètic, complement alimentari i medicament
  • Examinar les declaracions de propietats saludables i com s'utilitzen als complements alimentaris, productes enriquits i aliments funcionals
  • Conéixer la utilitat de la fitoteràpia en la prevenció i el tractament de lesions de l'esportista
  • Tenir noció de les possibles interaccions entre fàrmacs, aliments, complements alimentaris i plantes
Algunes competències són
  • Aplicar els coneixements adquirits i la capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb làrea destudi
  • Comunicar les conclusions (i els coneixements i les raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats
  • Aprendre de manera contínua, autodirigida i autònoma

Titulació obtinguda

Els estudiants que acabin els seus estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació contínua rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert de Desenvolupament i Màrqueting de Productes de Nutrició Esportiva (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Lleida
C/ Canyeret, 12, 2a planta 25007 Lleida
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Palma
C/ d'Ausiàs March, 11 07003 Palma (Illes Balears)
UOC, sede Reus
Plaça del Baluard, 3 43201 Reus (Tarragona)
UOC, sede Salt
C/ Sant Antoni, 1, 1a. planta 17190 Salt (Girona)
+ vegeu més seus
Sol·licita informació
X