Dietètica Naturista i Oriental
1035 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Dietètica Naturista i Oriental
Sol·licita informació
Informació del curs
Curs
Presencial
Barcelona
90 hores
Consulteu el preu
Descripció
Objectius
Els objectius d'aquest curs són, entre altres: conèixer la naturalesa dels aliments i els seus nutrients, conèixer els aliments més saludables, conèixer el tipus de dieta que més ens convé en cada moment, ser capaços de dissenyar i preparar dietes equilibrades i equilibradores.
Metodologia
El curs de dietètica és teòric.Consta de 3 hores de tipus conferència, permetent la participació dels alumnes per a realitzar les consultes que desitgin durant l'exposició.
Aquest curs es pot complementar amb el curs de "Cuina Naturista i Terapèutica".
Certificat
En finalitzar el curs, es lliurarà un certificat acreditatiu.
Paral.lelament, l'alumne podrà convalidar aquests cursos com a assignatures en els estudis de Naturopatia que s'imparteixen a la IFP Sanitària Roger de Llúria.
Professorat
DrOlga Cuevas Fernández
Els objectius d'aquest curs són, entre altres: conèixer la naturalesa dels aliments i els seus nutrients, conèixer els aliments més saludables, conèixer el tipus de dieta que més ens convé en cada moment, ser capaços de dissenyar i preparar dietes equilibrades i equilibradores.
Metodologia
El curs de dietètica és teòric.Consta de 3 hores de tipus conferència, permetent la participació dels alumnes per a realitzar les consultes que desitgin durant l'exposició.
Aquest curs es pot complementar amb el curs de "Cuina Naturista i Terapèutica".
Certificat
En finalitzar el curs, es lliurarà un certificat acreditatiu.
Paral.lelament, l'alumne podrà convalidar aquests cursos com a assignatures en els estudis de Naturopatia que s'imparteixen a la IFP Sanitària Roger de Llúria.
Professorat
DrOlga Cuevas Fernández
Temari
Dietètica Naturista
0: Introducció i objectius de l'assignatura
1: Què hem de menjar?
2: Els nutrients: necessitats i proporcions
3: Els contaminants.Els transgènics.Els estimulants.
4: Els aliments ecològics.
5: Les proteïnes.
6: Els hidrats de carboni.
7: Els lípids.El colesterol.
8: Els enzims.Les vitamines.Els radicals lliures.
9: Els minerals.Els oligoelements.Les algues.
10: Els lactis.Alternatives.
11: Alimentació en l'anèmia ferropènica i en l'osteoporosi.
12: La digestió i l'absorció de nutrients.
13: El metabolisme i les seves alteracions.
14: Els dejunis.
Dietètica Oriental
15: L'equilibri yin-yang
El buit i la plenitud.El fred i la calor.
Elecció dels aliments segons la constitució, la condició, l'edat, el sexe, l'activitat i el clima.
16: La naturalesa dels aliments:
Aliments freds, frescos, neutres, temperats i calents.
Aliments expansius i aliments contractius.
Aliments depuratius i aliments enfortidora.
17: Introducció a la teoria dels 5 elements de la medicina oriental.
18: L'alimentació segons les estacions.
19: L'alimentació en les diferents etapes de la vida segons la teoria dels 5 elements.
20: Planificació de dietes equilibrades segons la medicina oriental.
21: Introducció a la interpretació de signes per a planificar dietes: rostre, llengua, set, orina, excrements, suor, sensacions tèrmiques, pols, pes ...
22: Dietes personalitzades: febles amb símptomes de fred, febles amb símptomes de calor, plens amb símptomes de fred, plens amb símptomes de calor.
23: Alimentació en les alteracions digestives: per debilitat i per excés.
24: Elaboració de dietes en el sobrepès: per debilitat i per excés.
0: Introducció i objectius de l'assignatura
1: Què hem de menjar?
2: Els nutrients: necessitats i proporcions
3: Els contaminants.Els transgènics.Els estimulants.
4: Els aliments ecològics.
5: Les proteïnes.
6: Els hidrats de carboni.
7: Els lípids.El colesterol.
8: Els enzims.Les vitamines.Els radicals lliures.
9: Els minerals.Els oligoelements.Les algues.
10: Els lactis.Alternatives.
11: Alimentació en l'anèmia ferropènica i en l'osteoporosi.
12: La digestió i l'absorció de nutrients.
13: El metabolisme i les seves alteracions.
14: Els dejunis.
Dietètica Oriental
15: L'equilibri yin-yang
El buit i la plenitud.El fred i la calor.
Elecció dels aliments segons la constitució, la condició, l'edat, el sexe, l'activitat i el clima.
16: La naturalesa dels aliments:
Aliments freds, frescos, neutres, temperats i calents.
Aliments expansius i aliments contractius.
Aliments depuratius i aliments enfortidora.
17: Introducció a la teoria dels 5 elements de la medicina oriental.
18: L'alimentació segons les estacions.
19: L'alimentació en les diferents etapes de la vida segons la teoria dels 5 elements.
20: Planificació de dietes equilibrades segons la medicina oriental.
21: Introducció a la interpretació de signes per a planificar dietes: rostre, llengua, set, orina, excrements, suor, sensacions tèrmiques, pols, pes ...
22: Dietes personalitzades: febles amb símptomes de fred, febles amb símptomes de calor, plens amb símptomes de fred, plens amb símptomes de calor.
23: Alimentació en les alteracions digestives: per debilitat i per excés.
24: Elaboració de dietes en el sobrepès: per debilitat i per excés.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Dietètica Naturista i Oriental
IFPS Roger de Llúria
Campus i seus: IFPS Roger de Llúria
IFPS Roger de Llúria
C. Mare de Deu del Coll, 40
08005
Barcelona