Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la Industria Alimentària

7 Persones han demanat informació
1128 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
KREAS Centre integral de formació dual en indústries càrnies i agroalimentàries.
Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la Industria Alimentària
Sol·licita informació
Cicle formatiu de grau superior
Oficial / homologat
Presencial | On-line | Semi-presencial
Olot (Girona)
2 anys
Consulteu el preu

Descripció

KREAS fa formació amb dualitat, la qual cosa vol dir que prop del 50 % de la formació es fa en una empresa. Per tal de fer aquesta dualitat,  KREAS  busca una empresa que contracti a l'alumne amb un contracte per a la formació i en alternança.  Amb aquest sistema, l'alumne només paga els 500 € de la matrícula i la resta va a càrrec de l'empresa. I, donat que l'alumne té un contracte de dos anys, a jornada completa, l'empresa el remunera  per les hores efectivament treballades, que són 760. Això fa que l'alumne tingui un salari proporcional a les hores treballades, i cotitzi a la SS i a l'atur.
Les ocupacions i llocs de treball principals són: tècnic/a de qualitat, d'anàlisi sensorial; tècnic/a en laboratori de control de qualitat. Encarregat/ada equips, de processos i de productes, d'elaboració de nous productes, d' anàlisi d'aliments, de la  gestió de la seguretat alimentaria, de control ambiental i de seguretat laboral, entre d'altres.

Temari

  • Tecnologia alimentària
  • Organització de la producció alimentària
  • Control microbiològic i sensorial dels aliments
  • Innovació alimentària
  • Processos integrats en la indústria alimentària
  • Comercialització i logística en la indústria alimentària
  • Tractaments de preparació i conservació dels aliments
  • Manteniment electromecànic en indústries de procés
  • Nutrició i seguretat alimentària
  • Empresa i iniciativa emprenedora
  • Biotecnologia alimentària
  • Anàlisi d'aliments
  • Gestió de qualitat i ambiental en la indústria alimentària
  • Itinerari personal per a l'ocupabilitat
  • Anglès professional
  • Digitalització aplicada al sistema productiu
  • Projecte modular en processos i qualitat en la indústria alimentària

Competències per a les quals et prepara el curs

La competència general d'aquest títol consisteix a organitzar i controlar els processos d'elaboració de productes alimentaris, programar i supervisar les operacions i els recursos materials i humans necessaris, i aplicar els plans de producció, de qualitat, de seguretat alimentària, de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental, d'acord amb la legislació vigent.

Destinataris

Tothom que es vulguin formar i treballar en una dels sectors punters de la indústria al nostre país. 

Requisits

Tenir alguna de les següents titulacions:
  • Batxillerat
  • Tècnic de formació professional  (CFGM)
  • Tècnic superior de formació professional o tècnic especialista (CFGS)
  • Qualsevol titulació universitària o una d'equivalent
  • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys   

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Prova d'accés

No hi ha prova d'accés.

Metodologia

Formació 100% dual, que combina la formació a l'aula amb la formació a l?empresa. Els alumnes compten amb dos tutors, un per part de KREAS i un per part de l?empresa per assegurar el correcte aprenentatge de l?alumnat. La part de formació teòrica prioritza la formació activa en la que l?alumne es el principal protagonista del seu aprenentatge.

Idiomes en els quals s'imparteix

El cicle s'imparteix en català, amb la introducció de l'anglès en els diferents continguts del curs. Es té especial cura en l'atenció a la diversitat.

Durada

Durada: 2000 horas.

Objectius

  • Reconèixer i realitzar els assajos físics, químics i microbiològics, aplicant-hi la metodologia analítica per controlar i garantir la qualitat dels productes elaborats
  • Descriure les característiques organolèptiques dels productes alimentaris, justificant el procediment metodològic i la seva aplicació, per garantir-ne el control sensorial.
  • Identificar tècniques de programació i de gestió de la producció, per programar i organitzar la producció alimentària
  • Identificar la normativa i les mesures de protecció ambiental per garantir-ne el compliment.
  • Identificar les necessitats de manteniment dels equips i de les instal·lacions
  • Identificar les operacions de compravenda i les tècniques publicitàries de productes alimentaris, i valorar-ne l'adequació per comercialitzar i promocionar els productes elaborats.
  • Identificar els perills i els riscos associats a la seva activitat professional per complir les normes establertes en els plans de seguretat alimentària i de prevenció de riscos laborals.
  • Reconèixer el procés logístic

Titulació obtinguda

Els alumnes que superen el cicle obtenen el títol oficial de Tècnic Superior en processos i qualitat en la industria alimentaria emès per el Departament d?Educació de la Generalitat de Catalunya.

Perspectives laborals

Els alumnes de KREAS estan contractats per les empreses amb contracte per a la formació en alternança per poder combinar la formació a l'aula i a l'empresa durant els dos cursos acadèmics que dura el cicle. Els alumnes que superen el cicle tenen una inserció laboral del 90 %. El sector alimentari és un dels més potents en contractació i que cada vegada més demanda personal altament format.

Promocions

Possibilitat de demanar la Beca General.

Preu

Consulteu el preu
L'alumnat paga 500 euros de matrícula, la resta del cost del curs el paga l'empresa que contracte a l'alumnat mitjançant el contracte per a la formació en alternança.

Avantatges del curs

El sistema de dualitat total del curs permet a l'alumnat obtenir un salari per les hores de treball efectiu realitzades a l'hora que aconsegueixen la inserció en el mercat de treball. A més, al estar contractats amb un contracte de formació en alternança, el cost del curs per l'alumne és només de 500? ja que la resta el paga l'empresa.

Professorat

El professorat de KREAS són en la major part professionals en actiu del sector alimentari que coneixen els darrer avenços tecnològics del sector.

Tipus d'avaluació

L'avaluació es realitza a través de l'avaluació contínua i amb exàmens finals per cada una de les unitats formatives.

Lloc on s'imparteix el curs

El Cicle Formatiu de Grau Superior s'imparteix en part a l'empresa i en part en la seu central de KREAS a Olot, edifici de Can Monsà.
Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la Industria Alimentària
KREAS Centre integral de formació dual en indústries càrnies i agroalimentàries.
Campus i seus: KREAS Centre integral de formació dual en indústries càrnies i agroalimentàries.
KREAS
Carrer Joan Pere Fontanella, 3 17800 Olot (Girona)
Sol·licita informació
X