Cicle Formatiu de Grau Superior en Higiene Bucodental
Informació del curs
Descripció
Temari
• Mòdul professional 0731: Estudi de la cavitat oral (198h): Identificació de la formació i erupció dentària. Reconeixement anatòmic de la regió craniofacial. Valoració funcional de l'aparell estomatogmático. Reconeixement de lesions cariosas. Reconeixement de la malaltia periodontal. Identificació de lesions de la cavitat bucodental en relació amb característiques patològiques. Identificació d'alteracions de la cavitat bucodental en relació amb patologies sistèmiques. Identificació de factors de risc en pacients especials.
• Mòdul professional 0732: Exploració de la cavitat oral (165h): Verificació del funcionament de l'equip dental. Preparació d'instrumental i material. Realització d'anamnesi i exploració bucodental. Aplicació de tècniques per a l'obtenció d'imatges de radiodiagnòstic dental. Aplicació de mesures de radioprotecció i qualitat en radiodiagnòstic dental. Aplicació de normes de prevenció de riscos laborals i protecció ambiental. Identificació d'actituds i estats emocionals en pacients.
• Mòdul professional 0733: Intervenció bucodental (198h): Realització de segellats de fosses i fissures. Aplicació de fluorurs tòpics. Eliminació de càlculs dentals. Eliminació de tincions dentals extrínseques. Polit de obturacions. Eliminació de la placa bacteriana. Aplicació de tècniques de control de la hipersensibilitat dentinària.
• Mòdul professional 0734: Epidemiologia en salut oral (132h): Planificació de programes de seguiment i estudis epidemiològics. Determinació d'indicadors de nivell de salut bucodental. Obtenció de dades en estudis epidemiològics. Identificació dels nivells de salut bucodental d'una comunitat. Informació sobre dades epidemiològiques.
• Mòdul professional 0735: Educació per a la salut oral (99h): Obtenció d'informació referent a la salut bucodental. Organització d'accions d'educació i promoció de la salut. Preparació d'informació sobre salut bucodental. Informació sobre la salut bucodental a persones i grups. Implementació d'activitats d'educació i promoció de la salut bucodental. Aplicació de tècniques d'avaluació en programes d'educació per a la salut.
• Mòdul professional 0736: Conservadora, periodòncia, cirurgia i implants (132h): Aplicació de tècniques d'ajuda en la realització d'obturacions. Aplicació de tècniques d'ajuda en el tractament
immunitari. Identificació de característiques de les malalties infeccioses. Identificació del procés de desenvolupament tumoral. Reconeixement de manifestacions de malalties. Reconeixement de trastorns hemodinàmics i vasculars. Reconeixement de trastorns de l'alimentació i el metabolisme.
• Mòdul professional 0738: Projecte d'higiene bucodental (66h): Aquest mòdul complementa la formació establerta per a la resta dels mòduls professionals que integren el títol en les funcions d'anàlisi del context, disseny del projecte i organització de l'execució.
• Mòdul professional 0739: Formació i orientació laboral (99h): Recerca activa d'ocupació. Gestió del conflicte i equips de treball. Contracte de treball. Seguretat Social, ocupació i atur. Avaluació de riscos professionals. Planificació de la prevenció de riscos a l'empresa. Aplicació de mesures de prevenció i protecció en l'empresa.
• Mòdul professional 0740: Empresa i iniciativa EMPRENEDORA (66h): Iniciativa emprenedora. L'empresa i el seu entorn. Creació i posada en marxa d'una empresa. Funció administrativa.
• Mòdul professional 0741: Formació en centres de treball (416h): Aquest mòdul contribueix a completar les competències d'aquest títol i els objectius generals del cicle, tant aquells que s'han aconseguit en el centre educatiu, com els que són difícils d'aconseguir en el mateix.
Requisits
Tenen accés directe als cicles de grau superior les persones que compleixin amb algun dels requisits següents: tenir el títol de batxillerat, tenir el títol de tècnic superior o especialista, haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental, haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari, haver superat el curs específic per a l'accés als cicles formatius de grau superior (CAS), tenir qualsevol titulació universitària o una altra equivalent o haver superat la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys. Les persones que no compleixin cap dels requisits esmentats hauran de superar una prova d'accés. Per presentar-se a aquesta prova cal tenir, com a mínim, 19 anys l'any en què es fa la prova, o 18 anys, si tenen el títol de tècnic de la mateixa opció del cicle al qual volen accedir.
Es pot accedir també estant en possessió del CFGM de Cures auxiliars d'infermeria, CFGM d'Emergències Sanitàries o CFGM Farmàcia i Parafarmàcia (sense necessitat de superar la prova d'accés al CFG Superior).
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h