Grau Superior de Tècnic Superior en Direcció de Cuina + Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració (doble titulació)
1044 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Grau Superior de Tècnic Superior en Direcció de Cuina + Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració (doble titulació)
Sol·licita informació
Informació del curs
Cicle formatiu de grau superior
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
3 anys
Consulteu el preu
Descripció
Aquesta doble titulació ofereix un pla d'estudis complet per tal de conèixer el funcionament de la cuina i el servei d'un departament o establiment de restauració. Promou el desenvolupament professional des dels fogons i la sala fins a la supervisió i gestió d'equips així com organitzacions de l'hostaleria.
Aprendràs a dirigir qualsevol tipus d'activitat empresarial relacionada amb els dos sectors: gastronomia i hostaleria. Tot això amb un complement molt important en aquests temps: anglès, francès i informàtica.
Titulacions:
• Tècnic Superior en Direcció de Cuina.
• Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració: Titulacions oficials expedides pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya segons resolució de 30 de novembre de 2011 de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, que ens autoritza a impartir conjuntament aquests dos cicles formatius en tres anys.
• Diploma de Sommelier (Nivell 1): Titulació pròpia de ESHOB i amb extensió universitària per la Universitat Abat Oliba CEU. Compta amb el reconeixement de l'ACS (Associació Catalana de Sommeliers) i la UAES (Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers). Per a l'obtenció del diploma, cal cursar un segon any en aquesta especialitat.
Aprendràs a dirigir qualsevol tipus d'activitat empresarial relacionada amb els dos sectors: gastronomia i hostaleria. Tot això amb un complement molt important en aquests temps: anglès, francès i informàtica.
Titulacions:
• Tècnic Superior en Direcció de Cuina.
• Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració: Titulacions oficials expedides pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya segons resolució de 30 de novembre de 2011 de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, que ens autoritza a impartir conjuntament aquests dos cicles formatius en tres anys.
• Diploma de Sommelier (Nivell 1): Titulació pròpia de ESHOB i amb extensió universitària per la Universitat Abat Oliba CEU. Compta amb el reconeixement de l'ACS (Associació Catalana de Sommeliers) i la UAES (Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers). Per a l'obtenció del diploma, cal cursar un segon any en aquesta especialitat.
Temari
Primer curs:
• Procés de preelaboració i conservació en cuina.
• Processos de servei en bar-cafeteria.
• Elaboracions de pastisseria i rebosteria.
• Processos d'elaboració culinària: organització i tècniques.
• Pràctiques sanitàries i sistemes d'autocontrol.
• Gestió de la qualitat turística i ambiental.
• Gastronomia i nutrició.
• Organització del restaurant.
• Anglès I.
Segon curs:
• Matèries primeres de restauració.
• Tast de productes.
• Cuina creativa i d'autor.
• Elaboració i presentació de productes culinaris.
• Supervisió i control del servei en cuina.
• Gestió de la producció I.
• Cocteleria.
• Processos de servei en restaurant.
• Anglès II.
• Francès I.
• Gestió d'esdeveniments en restauració.
• Decoració i exposició de plats.
• Viticultura, enologia i tast de vins.
• FCT (Formació en centres de treball).
Tercer curs:
• Gestió de magatzem i celler.
• Gestió de la producció II.
• Gestió administrativa i comercial a la restauració.
• Recursos humans i direcció d'equips.
• Anglès III.
• Francès II.
• Sommeliers.
• Empresa i iniciativa emprenedora.
• Disseny d'espais de restauració.
• Protocol en restauració.
• Projecte final: Pla d'empresa en restauració.
• FCT (Formació en centres de treball)
• Procés de preelaboració i conservació en cuina.
• Processos de servei en bar-cafeteria.
• Elaboracions de pastisseria i rebosteria.
• Processos d'elaboració culinària: organització i tècniques.
• Pràctiques sanitàries i sistemes d'autocontrol.
• Gestió de la qualitat turística i ambiental.
• Gastronomia i nutrició.
• Organització del restaurant.
• Anglès I.
Segon curs:
• Matèries primeres de restauració.
• Tast de productes.
• Cuina creativa i d'autor.
• Elaboració i presentació de productes culinaris.
• Supervisió i control del servei en cuina.
• Gestió de la producció I.
• Cocteleria.
• Processos de servei en restaurant.
• Anglès II.
• Francès I.
• Gestió d'esdeveniments en restauració.
• Decoració i exposició de plats.
• Viticultura, enologia i tast de vins.
• FCT (Formació en centres de treball).
Tercer curs:
• Gestió de magatzem i celler.
• Gestió de la producció II.
• Gestió administrativa i comercial a la restauració.
• Recursos humans i direcció d'equips.
• Anglès III.
• Francès II.
• Sommeliers.
• Empresa i iniciativa emprenedora.
• Disseny d'espais de restauració.
• Protocol en restauració.
• Projecte final: Pla d'empresa en restauració.
• FCT (Formació en centres de treball)
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Metodologia
Conscients de la importància que té sobre el futur professional de l'alumnat, el 50% de l'horari d'ensenyament es dedica a pràctiques. Per això s'ofereix un ambient favorable per a la formació com són les cuines i els restaurants d'aplicació oberts al públic. En l'últim curs es realitza una estada a empreses del sector. Aquesta formació es complementa amb seminaris i tallers, degustacions, sortides així com un campus virtual, que proporciona a l'alumne un suport per a les classes presencials i on-line alhora que resulta una eina de comunicació directa amb el professorat. La metodologia per qualificar és una avaluació continuada en la qual es valora tota la feina de l'estudiant, proves escrites, treballs, etc. Amb la possibilitat de reavaluació.
Perspectives laborals
Director d'aliments i begudes. Director de producció. Director de restauració o banquets. Cap d'operacions en càtering. Cap de compres. Cap de cuina. Cap de partida. Cap de sala. Responsable de bar / cafeteria. Responsable d'economat i celler.
Horari
De dilluns a divendres. Els dos primers anys es realitza en torn de tarda i l'últim any en torn de matí.
Grau Superior de Tècnic Superior en Direcció de Cuina + Tècnic Superior en Direcció de Serveis de Restauració (doble titulació)
ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Campus i seus: ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
ESHOB - Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Passeig del Taulat, 243
08019
Barcelona