Les titulacions de FPI i FPII estaven regulades per la Llei General d'Educació de 1970, actualment derogada.
Si vas cursar alguna d'aquestes dues formacions i ara vols ampliar els teus estudis, pots fer-ho, ja que tots dos títols tenen la seva equivalència amb les titulacions del sistema educatiu actual.
Què és l'FPI i quina és la seva equivalència
La Formació Professional de primer grau estava dirigida a capacitar a l'alumne o alumna per a l'exercici d'una professió. Conduïa a l'obtenció del títol de Tècnic Auxiliar en la corresponent especialitat.
Aquests estudis equivalen a efectes acadèmics al títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) i a efectes professionals al títol de Tècnic, que s'obté en cursar un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM).
Què és l'FPII i quina és la seva equivalència
La Formació Professional de segon grau preparava a l'alumne per al domini de la professió. En finalitzar aquests estudis, s'obtenia el títol de Tècnic Especialista en l'especialitat corresponent.
L'FPII és equivalent, a efectes acadèmics i professionals, al títol de Tècnic Superior que s'obté en cursar un cicle formatiu de grau superior (CFGS).
En el portal TodoFP del Ministeri d'Educació i Formació Professional podràs trobar una eina especialment dissenyada per a trobar l'equivalència de les titulacions antigues amb les actuals.
Què estudiar després de l'FPI
Si desitges continuar estudiant, amb el títol d'FPI tens multitud d'opcions formatives possibles. Descobreix-les a continuació.
-
Formació Professional per a l'Ocupació. Aquest tipus de formació recull els Certificats de Professionalitat, uns estudis enfocats a l'acreditació d'unes competències tècniques per a exercir una professió.
-
Cicles formatius de grau mitjà d'FP. Si desitges obtenir un altre títol equivalent a efectes professionals al qual ja tens, pots explorar l'oferta formativa d'aquests ensenyaments pensats perquè puguis adquirir noves competències professionals i millorar la teva posició en el mercat laboral.
-
Cicles formatius de grau superior d'FP. També pots cursar un cicle formatiu de grau superior per a continuar perfeccionant o ampliant les teves competències professionals. Per a això, hauràs de superar primer la prova d'accés a CFGS.
-
Batxillerat. Aquests ensenyaments comprenen dos cursos acadèmics i es dirigeixen a persones que desitgen accedir a l'educació superior.
-
Cicles formatius de grau mitjà d'Arts Plàstiques i Disseny. Si t'interessen els ensenyaments artístics, pots optar per un cicle de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny superant una prova d'accés específica.
-
Ensenyaments esportius de grau mitjà. També pots cursar ensenyaments esportius de la modalitat que t'interessi superant una prova d'accés específica o acreditant mèrits esportius.
-
Estudis no reglats. Els cursos de formació no reglada també et permetran millorar les teves habilitats i adquirir nous coneixements que poden ser útils per a aconseguir els teus objectius.
Què estudiar després de l'FPII
En el cas que obtinguessis el títol d'FPII, pots accedir a les següents alternatives formatives:
-
Estudis universitaris. Amb el títol de Tècnic Especialista, pots accedir a la universitat sense haver de superar cap prova. No obstant això, si la carrera que vols estudiar té una nota de tall elevada, és recomanable que realitzis la fase específica de la selectivitat per a poder millorar la teva nota d'admissió.
-
Cicles formatius de grau superior d'FP. Encara que els títols de Tècnic Superior i Tècnic Especialista són equivalents, pot ser que t'interessi explorar l'oferta formativa d'aquests estudis superiors pràctics enfocats a la incorporació directa en el món laboral, per a obtenir una nova titulació.
-
Cursos d'especialització de Formació Professional. També pots optar per un curs d'especialització professional de la família professional afí a la teva formació prèvia per a aprofundir en un tema específic.
-
Formació Professional per a l'Ocupació. Els Certificats de Professionalitat s'inclouen en la FPE i permeten acreditar una sèrie de qualificacions professionals per a desenvolupar una ocupació.
-
Cicles formatius de grau superior d'Arts Plàstiques i Disseny. Superant una prova d'accés específica, pots accedir a aquests ensenyaments professionals artístics en l'especialitat que desitgis.
-
Ensenyaments esportius de grau mitjà. En el cas que vulguis cursar aquest tipus d'ensenyaments en alguna de les modalitats, hauràs de superar una prova d'accés específica o acreditar mèrits esportius que substitueixin la realització de la prova.
-
Estudis no reglats. Existeix un ampli ventall de cursos entre els quals pots triar en funció dels teus objectius professionals.